Çalışan, işçi, emekçi, 'Hizmet- İş' diyor! İşte rakamlar!

TAKİP ET

Hak-iş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-iş Sendikası Genel işler Kolunda Türkiye zirvesinde 2018 Ocak ayı istatistiklerinin açıklanmasıyla birlikte Hizmet-iş toplam üye sayısını 251 bin 122'ye çıkardı ve zirvedeki yerini korudu .

ÖRGÜTLENMEMİZ BİR TANE SENDİKASIZ ÇALIŞAN KALMAYANA KADAR DEVAM EDECEK

Başkan Uzun; “Samsun Şube Başkanlığı olarak üye sayımız 5 bin 540 ile Samsun’da kendi iş kolunda liderliğini sürdürmektedir. Sendikamız Kamu kurumlarında yetkili Sendikadır. Toplu iş sözleşmeleri imzalanmış ve uygulanmaya devam etmektedir. çalışan arkadaşlarımız sendikamıza güvendikleri ve bizlere inandıkları için bizimle birlikte hareket ederek Sendikamıza üye olmayı tercih ediyorlar. Belediye işyeri sayımız artmış durumda. Sendikamızla tanışmamış, sendikaya üyeliği bulunmayan arkadaşlarımız var biz adım adım her yeri gezip bu arkadaşlarımızı sendikamız ile tanıştıracağız Anayasal hakları olan Sendika üyeliğinden yararlanmaları için bugüne kadar gösterdiğimiz çabamızı artırarak devam ettireceğiz. Bir tane sendikasız çalışan arkadaşımız kalmayana kadar çalışmalarımıza hız kesemeden devam edeceğiz. Belediye Başkanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum, Ülkece zor bir dönemden geçiyoruz herkes biliyor ki adeta Dünya ile savaşıyoruz böylesine gergin bir ortamda Cumhurbaşkanımız işçi kardeşlerimize Kadro vererek mutluluğa boğmuş bir devrim yapmıştır. Belediye başkanlarımız da devamını getirip arkadaşlarımızın sevincine sevinç katmalıdır” dedi.

Hak-iş il Başkanı Hizmet-iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun;  “İstatistiklere göre, Temmuz 2017’de 206 bin 592 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan HİZMET-İŞ Sendikamız, 2018 yılı Ocak ayında da üye sayısını 44 bin 530 kişi artırarak 251 bin 122’ye çıkardı ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmaya devam ediyor. Türkiye’de ve Dünya’da emeğe; özgürlüğe, insan haklarına ve demokrasiye yönelik her türlü negatif unsur karşısında dik durmanın gereğine inanan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak işçilerin takdirini kazanmaya devam etmekten ve istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyoruz. Ancak bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç olarak görüyoruz. Sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz ve edeceğiz” diye konuştu.

TÜM ÜYELERİMİZE, BİZE İNANAN HEREKESE TEŞEKKÜR DERİM

Başkan Uzun; Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ/HİZMET-İŞ’in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Çalışma hayatının, toplumun ve uluslararası sendikal hareketin önemli ve etkin bir aktörü olan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak, bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, yaygın ve etkin bir şekilde örgütlenme çalışmaları yürüten, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ’e gönül veren, tüm üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum.’’