Camilerde maske ve mesafe ile beş vakit namaz kılınacak!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 24 Haziran Çarşamba günü (Bugün) itibaren tüm camilerde beş vakit namazın cemaatle kılınacağını duyurdu.

Camiler ne zaman açılacak? Corona virüsü nedeniyle 16 Mart'ta ibadete kapatılan camiler cuma namazları kılınmak üzere kademeli olarak açılmıştı. Bazı camilerde cuma namazı ibadetleri idrak edilirken, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan son dakika açıklama geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Erbaş, tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınacağı tarihi duyurarak, "Maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz." dedi. 
Koronavirüs nedeniyle cemaatle namazların ara verildiği camilerde yeni dönem başlıyor. 29 Mayıs'ta Cuma ve öğle-ikindi namazlarının yeniden cemaatle kılınması kararlaştırılmıştı. 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 24 Haziran Çarşamba günü (Bugün) itibaren tüm camilerde beş vakit namazın cemaatle kılınacağını duyurdu.
Erbaş, yaptığı açıklamada; "Yarın sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin" ifadelerini kullandı. 
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen corona virüsünde normalleşme adımları haziran başında atıldı. Kademeli olarak devam eden normalleşme takviminde bazı camiler ikindi ve cuma namazlarında cemaatle ibadete açılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 24 Haziran çarşamba gününden itibaren tüm vakit namazlarının camilerde kılınacağını söyledi.
 

Camiler Ne Zaman Açılacak