Canik Hem'den geleneksel yıl sonu sergisi

TAKİP ET

Canik Halk Eğitim Merkezi tarafından her yıl düzenlenen ve kursiyerlerin eğitmenlerinin destekleri ile büyük uğraş, özen, özveri ile hazırladıkları ürünlerini sergiledikleri geleneksel yıl sonu sergisi covid-19 salgını nedeniyle bu sene sanal olarak ziyarete açılacak.

Salgın nedeniyle tamamlanamayan kursların öğrencileri gerek uzaktan eğitim ile gerekse kurslar açık iken aldıkları dersler sonucunda hazırladıkları eserleri Canik Halk Eğitimi Merkezi kurum binasının çeşitli alanlarında sergi hazırlayarak 360 derece panoramik çekimleri yapıldı. Aynı zamanda sembolik bir sergi açılışı da Canik Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışa;  Canik Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Erdin,Canik Milli Eğitim Şube müdürleri, Mustafa Kaplan, Yüksel Önder ve Bakiye Usta, kurum öğretmen, idareci ve usta öğreticileri katıldı.

‘KURALARA UYARAK SERGİNİN AÇILIŞINI YAPTIK’
Her yıl geleneksel olarak hazırladıkları yıl sonu sergisinin açılışını yaptıklarını dile getiren Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Özkan, “Millet olarak zor günler geçiriyoruz, bu süreçte bizler, mutsuzluk ve umutsuzluğu izole etmek ve çevremize bir renk katmak amacıyla bu sergiyi düzenliyoruz. Salgın sürecinde birtakım alışkanlıklar değişti. Çoğu faaliyetin sanal ortamda gerçekleştiriliyor. Biz de bu imkanı kullanarak büyük çaba ile üretilen ürünleri halkımızla buluşturmak istedik” diyerek katılımcılara teşekkür etti.


HAYATINI KAYBEDEN USTA ÖĞRETİCİYİ ANDILAR
Açılış esnasında bir süre önce beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Canik Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Şekibe Yalçın da adına bir köşe hazırlanarak anıldı. Canik Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sergideki ürünler sanal ortamda kurumun sosyal medya hesaplarında ve wep sitesinde çok yakında yayına girecek sanatseverlerin ve halkımızın beğenisine sunulacak.
Köksal ÖNER
 

Canik Hemden geleneksel yıl sonu sergisi