Canik-KOSGEB işbirliği istihdam sağlayacak

TAKİP ET

Canik Belediyesi, kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlara büyük fırsat sunuyor. Canik Belediyesi ve KOSGEB arasında esnaf ve sanatkar adaylarına girişimcilik eğitimleri verilmesi ve kursa katılan adayların desteklenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Canik Belediyesi, yeni istihdam alanları oluşturmak ve genç girişimcilerin kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla KOSGEB ile birlikte "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" vermek için harekete geçti. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu tarafından işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile esnaf ve sanatkar adaylarına yönelik girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması, girişimciliğin geliştirilmesi ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlanılabilmesi hedefleniyor.
Protokol töreninde konuşan Başkan Osman Genç, "Yerel yönetim olarak elimizden gelen çabayı her alanda vatandaşlarımıza sunmaya gayret ediyoruz. İmzaladığımız protokolün, ilçemizde iş ve istihdamı artırarak Canik'e katma değer olarak döneceğine inanıyorum. Girişimcilik eğitimi, girişimci olma özelliği olan, bu işe kabiliyetli insanlar açısından önemli bir başlangıçtır. Belediye olarak Proje Geliştirme Birimi kurmuştuk. Dolayısıyla özellikle gençlerimiz hem Proje Geliştirme Birimi'nden faydalanabilirler ve yeni projeler geliştirirler, hem de bu protokole bağlı olarak alacakları eğitim sonunda KOSGEB'den destek alabilirler. Bu girişimci gençlerimiz için fırsattır" dedi.