Canik Tiyatro Okulu büyüledi

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından kurulan Tiyatro Okulu öğrencileri, sahneledikleri muhteşem bir oyunla tiyatro severlerin karşısına çıktı. Güzel bir performans ortaya koyan genç tiyatrocular büyük beğeni toplarken, Başkan Osman Genç, kültür ve sanatta marka olduklarını söyledi.

Canik Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan ve Karadeniz'de tek olan Tiyatro Okulu, geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştiriyor. Tiyatro sanatçısı Onur Şahin'in Sanat Yönetmenliğinde faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Okulu'nun genç tiyatrocuları uzun bir emeğin sonunda sahneye çıktı. Tiyatro Okulu öğrencileri, Canik Kültür Merkezi'nde sahneledikleri "Hastanenin Halleri" adlı oyunla tiyatroseverlerden tam not aldı.

'KÜLTÜR VE SANATTA MARKAYIZ'

İlk kez tiyatroseverlerin karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan genç tiyatrocuları, ilk oyunlarında Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün de izlerken, Samsunlular da oyuna yoğun ilgi gösterdi. Muhteşem bir performans ortaya koyan genç tiyatrocuları oyun sonunda tebrik eden Başkan genç, Canik Belediyesi olarak yaptıkları yatırımlarla kültür ve sanatta marka olduklarını söyledi.

'SANATLA BULUŞTURUYORUZ'

Sanata ve sanatçıya önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Belediyecilik sadece yol, kaldırım yapmak değildir. Bir şehrin gelişmişliğini gösteren en önemli kriterlerden birisi de kültür ve sanattır. Bu nedenle sanattan uzak bir toplum ve şehir düşünemeyiz. Canik Kültür Merkezi başta olmak üzere belediye olarak ilçemizin dört bir yanına kurduğumuz, eğitim, kültür ve sanat merkezleri ile kültür-sanatta öncü oluyoruz. Gerek tesislerimizle gerekse etkinlik ve faaliyetlerle insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz" dedi.

'GENÇLER SANATLA İLGİLENSİN'

Tiyatro Okulu'nun hem tiyatro yeteneği olan gençlerin ortaya çıkması hem de yerli ve milli hafızaya sahip tiyatro sanatçılarının yetişmesi açısından önem taşıdığını ifade eden Başkan Genç, "Tiyatro Okulumuzda inşallah geleceğin tiyatrocuları yetişiyor. Şehrimizin dört bir yanından gençlerimiz tiyatro sanatçısı olmak için sahnenin tozunu yutuyor. Ben gençlerimizden en az bir sanat ve bir spor dalıyla ilgilenmelerini istiyorum. İlçemizde her alanda imkan var. Gösterdikleri performanstan dolayı ben Tiyatro Okulu sanat yönetmeni Onur Şahin'i ve tiyatro öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.