Canik Tiyatro Okulu perde açıyor

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından kurulan Tiyatro Okulu öğrencileri, sahneleyecekleri oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Başkan Genç, Samsunluları 12 Ocak Cuma günü sahnelenecek Hastanenin Halleri adlı oyuna davet etti.

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi'ne bağlı Tiyatro Okulu geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyor. Tiyatro sanatçısı Onur Şahin'in Sanat Yönetmenliğinde Canik Kültür Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Tiyatro Okulu öğrencileri, tiyatroseverlerin karşısına çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor. Genç tiyatrocular, uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri Hastanenin Halleri adlı oyunu sahneleyecek.

TİYATRO ÖĞRENCİLERİ OYNAYACAK

Yönetmenliğini Canik Tiyatro Okulu Sanat Yönetmeni Onur Şahin'in yaptığı ve 12 Ocak Cuma günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde perde açacak oyunda 20 tiyatro öğrencisi yer alacak. Tiyatro Okulu'nun Samsun ve Karadeniz'de ilk olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Canik Kültür Merkezi başta olmak üzere belediye olarak ilçemizin dört bir yanına kurduğumuz, eğitim, kültür ve sanat merkezleri ile kültür-sanatta öncü oluyoruz. İnsanlarımızı sanatla buluşturuyoruz" dedi.

BAŞKAN GENÇ'TEN OYUNA DAVET

Tiyatro Okulu'nun hem tiyatro yeteneği olan gençlerin ortaya çıkması hem de yerli ve milli hafızaya sahip tiyatro sanatçılarının yetişmesi açısından önem taşıdığını ifade eden Başkan Genç, "Tiyatro Okulu'na büyük ilgi var. Şehrimizin dört bir yanından gençlerimiz tiyatro sanatçısı olmak için sahnenin tozunu yutuyor. İnanıyorum ki buradan ileride önemli tiyatro sanatçıları yetişecektir. İnşallah 12 Ocak Cuma günü sahneleyecekleri oyunla yeteneklerini ortaya koyacaklar. Tüm halkımızı tiyatro öğrencilerimizin sahneleyeceği oyuna davet ediyorum" diye konuştu.