Canik'e Sudan'dan misafir

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'da OMÜ ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen ebelik eğitimine katılan Sudanlı öğrencilerle biraraya geldi. Başkan Genç, "Dünyanın pek çok yerinde etkin olarak, şehrimizi dünyaya tanıtmak için evrensel belediyecilik yapıyoruz" dedi.

Başkan Osman Genç, Sudan'da anne ve bebek ölümlerini azaltmak amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen Ebe Eğitimi'ne katılan Sudanlı öğrencilerle buluştu. Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın yanısıra Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay ile Proje Yürütücüleri Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı ve Yrd. Doç. Dr. Faruk Tan'ın da yer aldığı buluşmada, Başkan Genç, bu tür projelerin ülkeler arası kültür alışverişi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

'YERELDEN EVRENSELE...'

Öğrencilerle tek tek tanışan Başkan Genç, Türkiye'nin, özellikle TİKA aracılığıyla bir çok kıtada kültürel faaliyetlerde bulunduğuna da işaret ederek, "Bizler de gerek TİKA, gerekse İHH ile yaptığımız projelerle bir çok ülkede Müslüman kardeşlerimizin yaralarına merhem oluyoruz. Canik Belediyesi olarak yerelden evrensele ulaşan ve tüm dünyadaki Müslümanlara ulaşan yardım elimizi bundan sonra da uzatmaya devam edeceğiz. Türkiye merhameti ve şefkatiyle adeta İslam dünyasının Başkentidir" dedi.

'BİR ÇOK ÜLKEYE EL UZATTIK'

Bu tür projelerin iki ülke arasındaki kültür alışverişine katkı sağladığına da vurgu yapan Başkan Genç, "Başta Suriye olmak üzere Azerbaycan, Bangladeş, Çad, Somali gibi ülkelere yönelik projelerimizi hayata geçirdik. Şehirlerin yarış içerisinde olduğu günümüzde şehrimizi dünyayla bütünleştirme adına bundan sonra da projeler hazırlamaya devam edeceğiz. Sudan, Osmanlı zamanından bizim gönül bağımız olan bir ülke. İnanıyorum ki hem ülkemiz hem şehrimiz ilişkilerini daha da artıracak yeni çalışmalar yapılacaktır. Kendilerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı da, OMÜ ve TİKA işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında düzenlenen ebelik eğitiminin 3 ay sürdüğünü ve 22 Aralık'ta sona ereceğini söyledi. Prof. Dr. Avcı, "Bu proje 5 yıllık bir süreyi kapsıyor. Proje kapsamında sağlık eğitiminin yanında Sudanlı öğrencilerimiz için Türk kültürünü tanıyabilecekleri sosyal organizasyonlar da gerçekleştiriliyor. Yani iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturuluyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Osman Genç, çeşitli hediyeler verdiği Sudanlı öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çekindi.