Canik'te camilere çevre düzenlemesi ve park

TAKİP ET

Canik Belediyesi, ilçe genelindeki camileri ve çevresini baştan aşağı yeniliyor. İlçede 50'nin üzerinde cami ve çevresini güzelleştiren Canik Belediyesi, son olarak Yavuzselim Mahallesi Cami'nde dış cephe, çevre düzenleme ve park çalışması yaptı. Yapılan yatırımları Başkan Osman Genç düzenlenen törenle hizmete açtı.

İlçede bulunan camileri ve çevresini tek tek elden geçirerek baştan aşağı yenileyen Canik Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi Camii'nde dış cephe, çevre düzenleme ve park çalışması yaptı. Yavuzselim Mahallesi Camii ve çevresinde yapılan yatırımlar düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Başkan Osman Genç'in yanısıra Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, meclis üyeleri, Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen ve vatandaşlar katıldı. 

CAMİLER ESKİ KİMLİĞİNE DÖNÜYOR
Törende yaptığı konuşmada camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, amaçlarının, yaptıkları düzenlemelerle camileri aynı zamanda birer eğitim yerine dönüştürmek olduğunu belirterek, yeniden medeniyeti inşa ettiklerini söyledi. Genç, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi ibadethane olmasının yanında yeniden eğitim mekanları haline getirmek ve eski kimliğine döndürmek" dedi.

Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen de, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, diğer protokol üyeleri ile birlikte cami dış cephe, çevre düzenleme ve park çalışmalarını hizmete açtı. 

osman genç