Canik'te çifte kongre

TAKİP ET

AK Parti Canik İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Kongreleri yapıldı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın da katıldığı kongrelerde Mustafa Kansız yeni Gençlik Kolları Başkanı olurken, Gülay Korucu yeniden İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi. Başkan Osman Genç, gençlerin siyasetin içerisinde yer almaları gerektiğine vurgu yaptı.

Canik Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti İlçe Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde eski Başkan Serkan Asma görevini Mustafa Kansız'a devretti. Tek liste halinde gidilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanısıra AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler ile birlikte diğer ilçe teşkilat başkanlarının da katıldığı kongrede, AK Parti ve Türkiye için gençliğin önemine dikkat çekildi.

CUMHURBAŞKANIMIZI DOĞRU ALGILAMALIYIZ

Şölen havasında geçen kongrede konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bugüne kadar belediye olarak teşkilatın her kademesiyle uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, "Bu kongreler, 2019 seçimleri sonrasındaki şehrimizi ve ülkemizi şekillendirecek kongrelerdir. Siyaset okuma sanatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı doğru algılamamız lazım. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Hükümetimiz dünya ölçeğinde çalışmalara imza atarken, bizler de yerel ölçekte koşmak zorundayız. Bu nedenle önümüzdeki bir yıllık süreci çok önemli görüyorum" dedi.

EN BÜYÜK İBADET, HİZMETTİR

Yeni Türkiye'nin hedeflerinde gençliğin rolünün büyük olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı bir gençliğe ihtiyacımız var. AK Parti’de siyaset yapan her bir gencimiz bizim için çok önemlidir. Bize göre en büyük ibadet, hizmettir. Halka hizmet noktasında siyaset çok önemli. Gençlerimizin siyasetin içinde yer almaları Sayın Cumhurbaşkanımızın da önemsediği bir konu. Kendinizi sürekli yenileyin, dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızı örnek alın. Cumhurbaşkanımız da gençliğinde siyasetin içindeydi. Yarın bu makamlarda sizler olacaksınız" diye konuştu.

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

Canik gençliğinin her zaman dik durduğunu ve davalarına sahip çıktığını dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, kongrenin hayırlı olmasını dilerken, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman da, Canik'in Samsun için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Karaduman, "AK Parti, gençlerin sadece enerjilerini değil, onların hayallerini, fikirlerini de önemsemiştir. Bu bir bayrak yarışıdır ancak inanıyorum ki, bayrağı devreden arkadaşlarımız da bayrağın arkasında hizmet etmeye devam edeceklerdir" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE İÇİN YÖK İLE GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti olarak gençleri çok önemsediklerini dile getiren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da, yapılacak olan Şehir Hastanesi'ne ve kurulması planlanan ikinci üniversite konusuna değindi. Demircan, "Şehir Hastanemizi inanıyorum ki gerek konumu gerekse manzarası ve temiz havası ile şehrimizin en güzel yerine kuruyoruz. Ayrıca şehrimize ikinci bir üniversite kazandırma çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki hafta milletvekili arkadaşlarımızla birlikte üniversite konusunu görüşmek üzere YÖK ile görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

KORUCU YENİDEN BAŞKAN

Yapılan konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı ve seçime geçildi. Yapılan oylamada kongrede tek aday olan Mustafa Kansız, yeni İlçe Gençlik Kolları Başkanı oldu. İlçe Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinin ardından Canik Kültür Merkezi'nde AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Coşkulu bir şekilde geçen kongrede, mevcut başkan Gülay Korucu yeniden İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.

YOĞUN İLGİ VARDI

Yoğun ilginin olduğu AK Parti Canik İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Kongrelerine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile eşi Nimet Genç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile birlikte diğer ilçe teşkilat başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.