Canik'te 'Gelecek Vizyonum' projesi anlatıldı

TAKİP ET

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi, öğrencilerin vizyonunu genişletmeye devam ediyor. Asarcık, 19 Mayıs, Havza ve Çarşamba ilçelerinden gelerek Samsun'u gezen öğrencileri ağırlayan Başkan Osman Genç, öğrencilere Gelecek Vizyonu'nu anlattı.

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında ilçelerden Samsun'a gelen öğrenciler, önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile okul idarecilerinin de yer aldığı Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilerle buluşan Başkan Osman Genç, öğrencilerden vatanlarına ve millete faydalı bireyler olmalarını istedi.

'DÜNYAYI İYİ OKUMALIYIZ'

Konuşmasına kendisinden bahsederek başlayan ve başarının sırlarını anlatan Başkan Genç, "Başarı için çalışmak çok önemlidir, ancak en önemlisi 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Sürekli kendinizi yenileyin ve geliştirin. Ancak bunların yanında gençlerimizin temel insani değer ve erdemlere karşı duyarlı olmaları, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuna sahip çıkmaları ve ülkenin geleceğinde üstlenecekleri misyon çok önemli" dedi.

'VATAN VE BAYRAĞINI SEVEN GENÇLİK'

Bu topraklarda Türk milletinin güçlü olmasını istemeyenlerin olduğuna da dikkat çeken Başkan Genç, "Geleceğimiz olan siz gençlere çok büyük görevler düşüyor. Millet olarak uyanık olmalıyız. Öncelikle kendimizi iyi yetiştireceğiz ve sürekli okuyacağız. Bütün alanlarda birikimli olacağız. Her şeyin ötesinde Allah'ı, Kuran-ı Kerim'i, vatanımızı ve bayrağımızı seveceğiz. Gençlerimiz milli ve manevi değerlerimize ne kadar sıkı sıkıya sarılırsa, toplumumuz ve ülkemiz de o kadar güçlü olur" diye konuştu.

'KARİYERDEN ÖNCE MİLLİ HAFIZA'

Toplumlarda milli ve manevi değerlerin önemine de vurgu yapan Genç, "Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz’u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir. Bu sözlerim lütfen kulağınıza küpe olsun" şeklinde konuştu.

'ZİHİN YAPIMIZI 4. SEVİYEYE ÇIKARMALIYIZ'

Gençlerin şehrin ve ülkenin sorunlarına duyarlı olması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, "Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Önce hayal edeceğiz, hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştüreceğiz. Bugün bilgi üreten ülkeler aktör olabiliyor. Bunun için mutlaka üreten olmalıyız. Çünkü bu devirde ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Bilişim çağında gençlerimiz oynadıkları oyunların yazılımlarını yapabilmelidir" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİ BELEDİYEDE AĞIRLADI

Başkan Osman Genç, Canik Kültür Merkezi'nde Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrencileri Canik Belediyesi'nde ağırladı. Öğrencilere ay-yıldızlı hizmet binasını gezdiren ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında genç misafirlerini bilgilendiren Başkan Genç, öğrencilere, "Hayalleriniz daima büyük olsun, vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, bölgesindeki sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun" tavsiyesinde bulundu.

VİZYON GEZİLERİ

Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını da gezen ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi. Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve toplam 2 bin öğrenci kapsayan proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi gibi Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Canik Belediyesi’nde de incelemelerde bulundu.