Canik'te hedef mutlu aile, mutlu şehir

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından ilçenin farklı yerlerinde hayata geçirilen hanım konakları ve aile okulları ile bilinçli ve mutlu anne-babalar yetişiyor. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Amacımız mutlu aileler, mutlu şehirler" dedi.

Belediye bünyesinde Aile Birimi oluşturan Canik Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yaptığı hanım konakları ve aile okulları ile sağlıklı aileler ve mutlu bir şehir hedefliyor. Bölgede aileye en çok yatırım yapan belediye olan Canik Belediyesi, ayrıca kadınları da içine alan topyekün eğitim hamlesiyle de geleceğe yatırım yapıyor. “Aile” ve “Gençlik” konulu yarışmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Başbakanlığı döneminde ödüller alan belediye, eğitime yaptığı yatırımlarla sağlıklı bir geleceğin temelini atıyor.

AİLENİN TAMAMINA HİTAP EDİLİYOR

Canik Belediyesi olarak aileyi oluşturan, anne-babalar, yaşlılar ve çocuklar için önemli projeler ürettiklerine işaret eden Başkan Osman Genç, "Ailelerimizin temel taşı kadınlarımız için Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, hanım konakları, kurs merkezleri, çocuk ve gençlerimiz için eğitim, kültür, sanat, spor tesisleri yaptık. Yine Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi ailelerimizin yararlanabildiği tesisler. Yaptığımız yatırımlarla bir ailenin tamamına hitap ediyoruz" dedi.

AİLELERE ÖZEL BİRİM 

Canik Belediyesi olarak ilçede Aile Okulları oluşturduklarını ifade eden Başkan Genç, "Aile Okullarımızda anne-babalarımıza eğitimler veriyoruz. Ayrıca evlenecek olan gençlerimizi evlilik öncesi eğitimlerle mutlu yuvalara hazırlıyoruz. Yine belediyemiz bünyesinde Aile Birimi kurduk. Aile yapımız bozulduğunda, toplum bozulur. Toplum bozulursa ne kadar binalar, yollar yaparsanız yapın anlamı yoktur. Bu nedenle yeni hizmet binamızda kurduğumuz Aile Birimimiz de bu bakımdan çok önemlidir" diye konuştu.

MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM

Kadınların aile ve toplum için önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Genç, "Canik Belediyesi olarak kadınlarımız her zaman önceliğimiz olmuştur. Onların ekonomik durumunu ve sosyal aktivitelerini güçlendirici çalışmalarımız var. Mutlu aileler, dolayısıyla mutlu bir toplum için bayanlarımızı daha bilinçli hale getiriyoruz. Kadınlarımız ne kadar güçlü ve bilinçli olursa ailelerimiz de, toplumumuz da o kadar güçlü ve bilinçli olur. Çünkü yavrularımızı yetiştirenler daha çok annelerdir. Biz geleceğimiz adına her zaman kadınlarımızın önünü açmayı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Kadınlarımız için yaptığımız yatırımlar bunun en güzel göstergesidir" şeklinde konuştu.

AİLELERE ÇAĞRI

Ailelere seslenen Başkan Genç, "Kadınlarımıza yönelik bir çok eğitim tesisimiz var. Buralarda kurslar, etkinlikler, çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Şu anda tesislerimizden 5 bine yakın kadınımız yararlanıyor. Kadınlarımız buralarda kendilerini geliştirebilirler. Kadınlarımız evde oturmasınlar, gelsinler eğitim, kültür, sanat, spor tesislerimizden yararlansınlar. Bize göre iletişim ailede başlar ve bu nedenle en küçüğünden en büyüğüne kadar topyekün bir eğitim hamlemiz var. Samsun'da aileye en çok önem veren ve bu konunun öncülüğü yapan bir belediyeyiz. Amacımız mutlu aileler, mutlu şehirler” ifadelerini kullandı.