Canik'te katılımcı belediyecilik

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, her Salı günü düzenlediği Halk günlerinde vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak, katılımcı belediyecilik örneği sunuyor. Başkan Genç, "Şehrimizi halkımızla birlikte yönetiyoruz" dedi.

Her hafta Salı günü Başkan-vatandaş buluşmasına sahne olan Canik Belediyesi'nde bu hafta da vatandaşlar Başkan Osman Genç görüştü. Esnaf gezileri, çeşitli aktivite ve programların yanısıra sosyal medyada sürekli vatandaşlarla iletişim halinde olan Başkan Genç, doğrudan iletişim imkanı bulamayan ilçe sakinleriyle her hafta Halk Günlerinde biraraya geliyor. Katılımcı belediyecilik örneğinin sergilendiği halk günlerinde, vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunulurken, istek, şikayet ve önerilere de anında çözüm üretiliyor.

'ŞEHRİMİZİ HALKIMIZLA YÖNETİYORUZ'

Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de yer aldığı halk günlerinde vatandaşlardan gelen istekleri anında değerlendiren Başkan Genç, kısa sürede çözülebilecek sorunları toplantı esnasında hazır bulunan ilgili müdürlere ileterek sorunların çözülmesini sağlıyor. Vatandaşların tek tek söz hakkı alarak taleplerini ilettikleri Halk Günü'nde Başkan Genç, "Şehrimizi halkımızla birlikte yönetiyoruz. Vatandaşımızla her fırsatta biraraya gelerek fikir alış verişinde bulunuyoruz. Ancak iletişim imkanı bulamadığımız halkımızla da her hafta Salı günü biraraya geliyoruz" dedi.

'ASIL OLAN HİZMETTİR'

Katılımcı Belediyeciliğe önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Göreve ilk geldiğimiz günden bu yana ortak akla ve katılımcı belediyeciliğe önem verdiğimizi sürekli olarak dile getirdik. Bunu da eksiksiz olarak uyguluyoruz. Kapısız belediyecilik örneği sergileyen biri olarak, daima halkımızın yanında olduk. Bizim için asıl olan hizmettir. Dolayısıyla hizmet ettiğimiz halkımızın görüşleri, istekleri bizim için çok önemlidir. Halk günlerinde yaptığımız bire bir görüşmeler sonrasında vatandaşımızın memnun olarak ayrılması bizi oldukça mutlu ediyor" diye konuştu.