Canik'te muhteşem gece

TAKİP ET

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu 10 Yıl Özel Konseri ile kulakların pasını sildi. Yoğun ilgi gören gece büyük beğeni toplarken, Başkan Osman Genç, Canik'in kültür ve sanatta marka olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu yine muhteşem bir konsere imza attı. Canik Kültür Merkezi'nde verilen 10. Yıl Özel Konseri'nde, dinleyenlerin adeta kulaklarının pası silindi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile eşi Nimet Genç'in yanısıra Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Canik İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Abanoz, Başkan Yardımcısı Alican Usta ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı konserde, solistler Şef Yavuz Özkaran yönetiminde muhteşem performanslarıyla unutulmaz bir akşam yaşattı.

10. YILA ÖZEL KONSER

Konser sırasında ayrıca Canik Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterisi de büyük beğeni kazanırken, Başkan Osman Genç, konserin son eserini koro üyeleri ile birlikte seslendirdi. Konser sonunda Şef Yavuz Özkaran ve sanatçıları performanslarından dolayı tebrik eden Başkan Osman Genç, Özkaran ve sanatçılara 10. Yıl Belgesi ve plaket verdi. Konserde ayrıca yakın zaman önce hayatını kaybeden koro üyesi Sezer Bal da unutulmadı. Başkan Genç, Sezer Bal'ın kızı Cansu Bal'a da plaket verdi.

‘CANİK, KÜLTÜR VE SANATTA MARKA’

Konser sonrası yaptığı konuşmada, Samsun'un kültürel ve sosyal hayat standardını yükseltecek yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirterek, "İlk göreve başladığımız zamanlarda kültür-sanat faaliyetleri için mekanlar yoktu. Ancak yaptığımız kültür merkezleriyle kültür-sanatta önemli mesafeler aldık. Türkiye'de Tiyatro Okulu kuran iki belediyeden biriyiz. Ayrıca yine Canik Müzik Okulu kurduk. Bu iki sanat okulumuzun kapıları herkese açık. Yine kurs ve gençlik merkezlerimizde gençlerimiz enstrüman kursları alıyor. Canik Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğumuz önemli bir yere sahip. Ayrıca Canik Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman destekliyoruz. Canik artık kültür ve sanatta marka olmuştur" dedi.

'ŞEHRİMİZE RUH KAZANDIRIYORUZ'

Bir şehrin sadece fiziki olarak gelişmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Başkan Genç, "Şehirlerin gelişmişlik kriterlerinde kültür ve sanat çok önemli yere sahiptir. Eğer kültür ve sanatta gerideyseniz, yaptığınız yolların, binaların hiç bir kıymeti yoktur. Şehirlere ruh veren kültür ve sanattır. Yaptığımız eğitim, kültür, sanat yatırımları ile şehrimize ruh kazandırmaya çalışıyoruz. Bu manada kültür ve sanata en çok yatırım yapan belediye olarak, kültür ve sanat yatırımlarıyla şehrimizin gelişmişliğini artırıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için çok önemli eğitim, kültür, sanat, spor tesisleri yaptık. Tüm vatandaşlarımızdan bu tesislerden yararlanmasını istiyoruz" diye konuştu.