Canik'te Ziyafet Sofrası tiyatrosu büyük ilgi gördü

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mevlana Resim Sergisi ve "Ziyafet Sofrası" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamında Canik Kültür Merkezi'nde resim sergisi açıldı ve tiyatro oyunu sahnelendi. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Başkan Osman Genç ilk önce Mevlana Resim Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Sergi açılışının ardından ise Osman Nuri Topbaş'ın "Hüdai’nin Ziyafet Sofrası" isimli eserinden tiyatroya uyarlanan oyun Osman Doğan’ın yönetiminde sahnelendi.

TİYATRO BEĞENİ KAZANDI
İnsanların manevi açlığının ön plana çıkarıldığı tiyatro gösterisini Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile birlikte çok sayıda tiyatrosever izledi. Mevlana'nın hoşgörü felsefesinin tiyatroya uyarlandığı oyunda, soğuk bir kış günü, Üsküdar'da, yolu Hüdai dergahına düşen iki sarhoşun, karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşması esprili bir dille anlatıldı. Tiyatro oyunu, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.