Canik'ten '15 Temmuz öncesi ve sonrası' eseri

TAKİP ET

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananlar Canik Belediyesi tarafından kitap haline getirildi.

15 Temmuz öncesi,darbe gecesi ve sonrasında devam eden "Milli İrade" nöbetlerinin detaylarının yer aldığı "15 Temmuz Öncesi ve Sonrası" isimli eserde yaşananlar kısa notlar ve fotoğraflarla anlatılıyor. Eserin arka kapağında ise Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in 2013 yılından 15 Temmuz gecesine kadar paralel yapı ile mücadelesini içeren konuşmaların yer aldığı bir cd bulunuyor.

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz’un asla unutmaması gerektiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,”Canik Belediyesi olarak gerek 15 Temmuz öncesi paralel yapıyla mücadelemiz, gerekse de 15 Temmuz darbe gecesinden itibaren gerçekleştirilen "Milli İrade" nöbetlerinde ülkemizde ve ilimizde yaşanan tarihi anların, olayların ve fotoğrafların bulunduğu kaynak niteliğindeki bu yayını vatandaşlarımızla buluşturarak milletimizin şanlı direniş mücadelesini tarihe not düşmek istedik. Hazırlanan bu eserin dağıtımı ücretsiz yapılacaktır. Bu yayının hazırlanmasında büyük çaba sarf eden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

15 TEMMUZ ÖNCESİ PARALEL YAPI İLE MÜCADELEMİZ

FETÖ/PDY ile 2013’ten bu yana mücadele ettiklerini belirten Başkan Genç,” Bu hainlerin 17-25 Aralık 2013 operasyonlarını gerçekleştirmesinin ardından MGK tarafından terör örgütü olarak tanımlandı. O dönemki Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla biz bu hainlerle 2013 yılında mücadelemize başladık. Gittiğimiz her yerde ev, kahvehane toplantılarında, sokak mitinglerinde, açılışlarda, toplantılarda on binlerce vatandaşımıza bu hain örgütün içimize sızdığını, temizlenmesi gerektiğini, ülkemize ve birliğimize zarar verdiğini anlattık. Bu hazırladığımız eserde de onurlu mücadelemizi, yaptıklarımızı belgeleriyle birlikte vatandaşlarımızla bir kez daha paylaşıyoruz.” dedi.

BU ESER GELECEK KUŞAKLARA HEDİYEMİZDİR

15 Temmuz, ülke için birçok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Genç, ”Ülkemiz 15 Temmuz’da tarihinin en hain planlarından birinin daha uygulanmaya çalışıldığı bir geceye tanık oldu. Ülkemiz, milletimiz yok edilmeye, parçalanmaya çalışıldı. Milletin silahları millete çevrildi. Başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan öldürülmeye çalışıldı. Ancak bu aziz milletimiz kahramanca bir tavır göstererek, meydanlara inmesiyle bu hain darbe başarısızlıkla sonuçlandı. Bu kahramanlıkların anlatıldığı eserimiz gelecek nesillere aktaracağımız eşsiz bir tarihtir. İnşallah çocuklarımız bu kitabı okuduklarında nasıl bir mücadele verdiğimizi daha iyi anlayacaklardır” dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİNİ YAŞATIYORUZ

15 Temmuz şehitlerinin isimlerini ilçede yaşattıklarını belirten Başkan Genç,” 15 Temmuz karanlık gecesini aydınlığa kavuşturan şehitlerimizin isimlerini yaşatmak biz yerel yöneticilerin görevi olduğunu düşünüyorum. Canik Belediyesi olarak bizlerde 15 kahraman şehidimizin ismini 15 tesisimize verdik. Bu tesislerimiz kahraman şehitlerimizin isimleriyle bir kez daha ölümsüzleşti” dedi.

Belediye tarafından şehit ismi verilen tesisler; Şehit ilhan VARANK Eğitim Merkezi,Şehit Sevgi YEŞİLYURT Aile Okulu,Şehit Abdullah Tayyip OLÇOK Gençlik Merkezi ,Şehit Türkan TÜRKMEN TEKİN Sıbyan Okulu,Şehit Uhud Kadir IŞIK Bilim ve Sanat Merkezi,Şehit Mutlu Can KILIÇ Halı Saha Tesisleri,Şehit  Ayşe AYKAÇ Hanımlar Konağı,Şehit Erol OLÇOK Müze ve Sanat Galerisi,Şehit Engin TİLBEÇ Kreş ve Gündüz Bakım Evi,Şehit Cennet YİĞİT Eğitim, Kültür ve Spor Tesisi,Şehit Rüstem Resül PERÇİN Halı Saha Tesisi,Şehit Mahir AYABAK Halı Saha Tesisi,Şehit Halil İbrahim YILDIRIM Halı Saha Tesisi,Şehit Özgür KARASAKAL Halı Saha Tesisi, Şehit Ahmet RENÇBER Spor Tesisi

15 TEMMUZ’U PROGRAMLARIMIZLA ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Canik Belediyesi olarak toplumu bilgilendiren konferanslar yaptıklarını söyleyen Başkan Osman Genç,” Belediye olarak bizim görevimiz sadece yol, kaldırım, bina yapmak değildir. Biz aynı zamanda ülkemizin içinde bulunduğu durumda sorumluluk üstlenerek vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme görevi de üstleniyoruz. Daha önce “Başkanlık Sistemi” ve “Yeni Anayasa” konferansları ile önemli isimleri vatandaşlarımızla buluşturmuştuk. Şimdi ise ülkemiz için bir dönüm noktası olan “15 Temmuz” darbe girişiminin öncesi ve sonrasını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu anlamda AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk ve Gazeteci-Yazar Cem Küçük’ü vatandaşlarımızla buluşturmuştuk. 15 Temmuz’u vatandaşlarımıza anlatmak adına programlarımız devam edecek” dedi.