Canik'ten 7'den 77'ye hizmet

TAKİP ET

Eğitimden kültür sanata, kentsel dönüşümden ticarete her alanda değişimin yaşandığı Canik'te yaşam standardı yükselirken, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar belediyenin yaptığı hizmetlerle kendilerini özel hissediyor.

Belediye Başkanı Osman Genç, "7'den 70'e her kesime hizmet götürüyoruz" dedi.

Canik, son 14 yılda belediye ve belediye tarafından öncülük edilen özel teşebbüs tarafından yapılan yatırımlarla adeta cazibe merkezi oldu. Önemli projelerin hayata geçirildiği ilçede 7’den 77’ye herkese hitap eden yatırımlarla özellikle gençler ve kadınlar kendilerini özel hissediyor. Eğitimden kültüre, sağlıktan turizme, kentsel dönüşümden ticarete kadar her alanda yapılan yatırımlar insanları kendine çekiyor.

EŞİT HİZMET ANLAYIŞI

Belediye tarafından yaptıkları yatırımların her kesime hitap ettiğini belirten Başkan Genç, "Canik’te hizmet almayan mahallemiz kalmadı. Eşit hizmet anlayışıyla ilçemizin dört bir yanını eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm, turizm yatırımlarıyla donattık. Bunun yanında özel sektörün önünü açmamız sonucunda bir çok büyük özel yatırımı ilçemize çektik. İlçe nüfusumuz yüzde 52 arttı. Hatta Samsun'un diğer yerlerinden ve farklı bölgelerden insanları ilçemize çekiyoruz" dedi.

'SOSYOLOJİK DÖNÜŞÜM'

Yaptıkları yatırımlarla sadece fiziksel değil, sosyolojik gelişmeyi de sağladıklarını dile getiren Başkan Genç, "Mesele, bina yaparken, milletin gönlünü de yapmaktır. Kuzey Yıldızı olsun, Güzel Evim Mutlu Geleceğim projelerimiz olsun hepsi insanlarımızın yaşam konforunu artırdı. Daha önce bizden yol, kaldırım isteyen insanlarımız artık kültür merkezi, eğitim merkezi, spor merkezi istiyor. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız olmak üzere 7'den 77'ye herkese hitap eden yatırımlarımızla ilçemizde sosyal bir sirkülasyon sağladık" diye konuştu.

'14 YILDIR ŞANTİYEDEYİZ'

Hayata geçirdikleri projelerin diğer belediyelere örnek olduğunu da ifade eden Başkan Genç, "Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Biz de bunun bilincinde olarak çalışıyoruz. Bu anlayışla 14 yıldır sürekli şantiyedeyiz. 'Mutlu insan, mutlu şehir' parolasıyla şehrimizi eserlerimizle süsledik. Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim, kültür, sanat, spor tesisleri, kadınlarımız için hanım konakları, kurs ve eğitim merkezleri gibi sosyal dönüşüme yönelik yatırımlarımızdan 20 binin üzerinde insanımız yararlanmaktadır. Şehrimizin sosyal, kültürel ve mekansal olarak daha yaşanılır kılınması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.