Canik'ten 'Başkanlık Sistemi' konferansına davet

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Türkiye'yi inşa hedefini ortaya koyan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza destek veriyor. Yeni Türkiye Yolunda adlı Konferanslar serisinin ilkinde AK Parti Milletvekili Metin Külünk Cuma günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Başkanlık Sistemi'ni anlatacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti Hükümetinin, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda olmasını istediği Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa konularına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, farklı bir şekilde destek veriyor. Yeni Türkiye'nin inşasında Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa'nın gerekliliğine inanan Başkan Osman Genç, belediye olarak düzenlenecek konferanslar serisi ile bu iki konunun vatandaşlar tarafından iyi anlaşılmasını hedefliyor.

'AMAÇ, HALKI AYDINLATMAK'

Cuma günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferanslar serisinin ilkinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Samsunlulara "Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi" konusunu anlatacak. Yerel yönetim olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hedeflerin gerçekleşmesi konusunda katkı vermeye devam edeceklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, amaçlarının Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa'nın gerekliliğinin vatandaşlar tarafından doğru ve iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

KONFERANSLAR SERİSİ SÜRECEK

Etkin, hızlı ve güçlü bir Türkiye'nin Başkanlık Sistemi'nden geçtiğini ifade eden Genç, "Canik Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın inşa ettiği Yeni Türkiye'ye destek vermek amacıyla bir dizi konferanslar düzenleyeceğiz. Yine yakın bir zamanda AK Parti MKYK Üyesi ve Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da, "Yeni Türkiye Yolunda" adlı konferanslar serisinin ikincisinde Yeni Anayasa'yı anlatacak. Hükümetimize destek amacıyla düzenlediğimiz bu konferanslar devam edecek" dedi.

TÜM SAMSUNLULAR DAVETLİ

Vatandaşların Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa'nın gerekliliği konusunda doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Genç, "Belediye olarak bizim görevimiz sadece yol, kaldırım, bina yapmak değildir. Ülkemizin ve milletimizin selameti için çalışan Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Hükümetimize belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek vermeyi görev sayıyoruz. Düzenlediğimiz bu konferansların Yeni Türkiye'nin inşasında faydalı olacağına inanıyorum. Tüm halkımızı Cuma günü AK Parti Milletvekilimiz Metin Külünk beyefendinin konuşmacı olarak katılacağı konferansa davet ediyorum" diye konuştu.