Canik'ten engellilere çifte kutlama

TAKİP ET

Canik Belediyesi, Dünya Engelliler Günü'nü iki anlamlı organizasyonla kutladı. Başkan Osman Genç, akşam engelliler için düzenlenen konsere katılırken, sabah ise engelilere akülü araç dağıttı.

Canik Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt,Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki'nin de yer aldığı konserde, Şef İbrahim Üçüncü idaresindeki engellilerden oluşan koro üyeleri, seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konser sonunda Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu'na çiçek veren Başkan Genç, Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

ŞEHİRLER ENGELSİZ OLMALIDIR

Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir organizasyona daha imza atıldı. Hollanda'da yaşayan hayırsever Murat Öztürk ve Güner Aydoğan'ın çabasıyla toplanan akülü araçlar, Canik Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak organizesiyle engelli vatandaşlarla buluştu. Canik Belediyesi'nde düzenlenen törende, 17 akülü araç engelli vatandaşlara teslim edildi törende konuşan Başkan Osman Genç, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli adayıyız. Bize göre engelli olan insan değil, şehirlerdir. İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız" dedi.

ENGELLİLERE ÖZEL PROJELER

Samsun'da 111 bin civarında engelli vatandaş bulunduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu nedenle bu insanlarımızı aktif hale getirmek amacıyla gayret gösteriyoruz. 'Engelimize değil, potansiyelimize bakın' projesinin yanında hizmet binamızda 'Engelli Koordinasyon Birimi' oluşturduk. Kuzey Yıldızı kentsel dönüşüm projemizin içerisinde engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabildiği bir 'Engelsiz Kafe ve Park' yaptık. Yine belediyemiz içerisinde engelli aracı akü şarj noktası kurduk. Tüm binalarımız engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun şekilde dizayn edildi" diye konuştu.

ENGELLİ SPORCULARI DESTEKLİYORUZ

Engelli vatandaşlara fırsat verildiğinde bir çok alanda başarılı olabileceklerine inandıklarını da belirten Genç, "Engelli sporcuları da destekliyoruz. Samsun Canik Belediyespor Kulübümüz bünyesinde bir çok engelli sporcumuz var. Mesela kulübümüz sporcularından Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan downsendromlu Ali Topaloğlu, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda cirit atmada 3. Musa Davulcu, 2015 Dünya Çocuk Oyunları Şampiyonası'nda gülle ve cirit atmada iki Dünya üçüncülüğü elde eden Ömer Faruk İlkin, İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımı oyuncusu Kerim Karabıçak en güzel başarı örnekleri. Ben diğer ailelerimize de sesleniyorum. Çocuklarını mutlaka bir spor dalına yazdırsınlar" şeklinde konuştu.

AKÜLÜ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ

Engellilere yönelik bir çok çalışmalarının olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı da, proje ortaklarından Canik Belediyesi’ne ve proje koordinatörleri Murat Öztürk ve Güner Aydoğan'a teşekkür etti. Proje Koordinatörü Güner Erdoğan ise, Hollanda’dan Türkiye’ye köprü kurarak anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını ve devamının geleceğini söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Genç, Hollanda'da yaşayan hayırsever Murat Öztürk ve Güner Aydoğan'ın çabasıyla toplanan ve Canik Belediyesi tarafından Samsun'a getirilen 17 adet akülü aracı, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etti. Akülü araç dağıtım törenine Başkan Genç’in yanısıraAile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, proje koordinatörleri Murat Öztürk ve Güner Aydoğan,  İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç katıldı.