Canik'ten uyuşturucuya filmli savaş

TAKİP ET

Canik Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında uyuşturucuya karşı filmli mücadele başlattı. Çekimleri 6 ay önce başlayan ve eski madde bağımlılarının da oyuncu kadrosunda yer aldığı "Dönüş" adlı filmin galası Ekim ayında yapılacak. Başkan Genç, "Amacımız gençlerin hayatından uyuşturucuyu çıkarmak" dedi.

Gençleri uyuşturucu tuzağından kurtarmayı amaçlayan Canik Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında Türkiye'de ilk kez örnek bir çalışmaya imza attı. Canik Belediyesi tarafından yapılan ve çekimleri 6 ay önce başlayan "Dönüş" adlı film, henüz çekimleri devam etmesine rağmen büyük ilgi görürken, gençlerin uyuşturucu illetinden kurtulmasını isteyen bölge halkının da büyük desteğini aldı. Bu ay sonunda çekimleri tamamlanacak olan filmin galası ise Ekim ayında yapılacak.



SOSYAL SORUMLULUK FİLMİ

Yönetmenliğini Erkan Ayçam, Görüntü Yönetmenliğini Koray Şahin'in yaptığı ve Muhammet Turgut Sözen, Asım Öz, Turgay Öz, Serkan Çayır ve Özgür Batuç'un başrollerini paylaştığı filmde 40 kişilik oyuncu kadrosu yer alıyor. Eski madde bağımlılarının da rol aldığı 45 dakikalık filmde, daha önce uyuşturucu kullanan, ancak bu illetten kurtulan kişilerin uyuşturucu batağına düşen gençleri kurtarmak mücadelesi ve aile dramları anlatılıyor. Film, belediye tarafından sosyal sorumluluk kapsamında yapılması bakımından türünde ilk olması nedeniyle de önem taşıyor.



6 AY ÖNCE BAŞLATILDI

Uyuşturucunun gençler için büyük bir tehdit olduğuna işaret eden Genç, "Gençlerimizi uyuşturucu illetinden nasıl kurtarabiliriz diye düşünürken, aklımıza çağımızda en etkili iletişim araçlarından biri olan film çekmek geldi. Yaklaşık 6 önce başlattığımız ve senaryosu büyük bir titizlikle hazırlanan 'Dönüş' filmi gençlerimize uyuşturucunun zararlarını anlatmamız, onları bu kötü alışkanlıktan kurtarmamız ve uzak tutmamız açısından çok önemli. Tamamlandığında inşallah gençlerimiz uyuşturucu konusunda daha bilinçli olacaklardır" dedi.



EKİMDE GALASI YAPILACAK

Canik Belediyesi olarak gençleri gelecek adına çok önemsediklerini belirten Genç, "Çocuklarımıza ve gençlerimize ne kadar iyi eğitim imkanları sunarsak sunalım, onları eğer çevrelerindeki tehditlerden korumazsak hiç bir anlamı olmaz. Ülkemizde maalesef uyuşturucu kullanma yaşı çok küçüldü. Biz de bunun farkında olarak böyle bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atmak istedik. Filmin henüz çekimleri devam etmesine rağmen ilçemizde büyük ilgi gördü. Ayrıca film, yöre halkının pozitif enerjisi, heyecanı ve desteğiyle karşılaşmış olması bizi son derece memnun etti. Ekim ayında galasını yapacağımız filmin gençlerimizin uyuşturucudan uzak durması için etkili olacağına inanıyorum" diye konuştu.