ÇARGİAD'dan Koronavirüs Fırsatçılarına Tepki

TAKİP ET

Çarşamba Genç İşadamları Derneği(ÇARGİAD) tarafından da hastalık nedeniyle fırsatçılık yapanlara tepki geldi.

Çarşamba Genç İşadamları Derneği(ÇARGİAD) Başkanı Sercan Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, koronavirüs fırsatçılarına tepki göstererek, “En ağır şekilde cezalandırılmalılar” dediler.
Çin’in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan koronavirüs(codvid-19) ile ilgili Türkiye’de de 18 vaka sayısı açıklanırken, Çarşamba Genç İşadamları Derneği(ÇARGİAD) tarafından da hastalık nedeniyle fırsatçılık yapanlara tepki geldi.

Haftalık yönetim kurulu toplantısının ardından konu ile ilgili açıklama yapan ÇARGİAD Başkanı Sercan Albayrak, “Türkiye’de şu anda koronavirüs ile alakalı olarak Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm tedbirleri almak için çaba gösteriyor. Bizlerin de vatandaşlar olarak alınan tedbirlere uymamız ve Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan 14 gün kuralına uymalıyız. Şu anda bu virüs tüm dünyada etkisini gösteriyor ve en az hasarla kurtulmak için hassasiyet göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

FIRSATÇILARA EN AĞIR CEZA VERİLMELİ
Koronavirüs ile birlikte kolonya gibi bazı ürünlerde fırsatçıların fahiş fiyat artışına da değinen Albayrak, “İş insanları olarak bu tasvip etmediğimiz bir durum ve iş insanlarının da ticari ahlakı gözeterek bu fırsarçılara müsamaha göstermemesi gerekiyor. Hükümetimiz konu ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor ve denetimlerini gerçekleştiriyor. Biz iş insanları olarak bu fırsatçıların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. İnsanların sağlıkları ile ilgili bir durumda milli birlik ve beraberlik olması gerekirken birilerinin bu durumu fırsata çevirmek istemesini şiddetle kınıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.