Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar: Araçları kendi öz kaynaklarımızla aldık

TAKİP ET

Çarşamba Belediyesi, 2015 yılında araç filosuna kattığı toplamda 4 milyon 182 bin TL değerindeki 15 adet iş makinesi ve arazi araçlarını halka tanıttı.

Çarşamba Belediyesi tarafından 2015 yılında araç filosuna katılan yeni araçların tanıtımı amacıyla program düzenlendi. Toplam değeri 4 milyon 182 bin tl olan 15 adet iş makinesi ve arazi aracı düzenlenen tanıtım programının ardından ilçeye hizmet için yola çıktı. Belediye Meydanı’nda düzenlenen programa Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurumları idarecileri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. 


“ARAÇLARI KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ALDIK”

Tanıtımı yapılan araçların hepsini kredi kullanmadan kendi öz kaynakları ile aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Bugün merasimini yaptığımız araçlar, Devlet Malzeme Ofisi’nden 2015 yılı Aralık Ayı’nda kredi kullanmadan peşin olarak, kendi öz kaynaklarımızla aldığımız araçlarımızdır. 4 kamyon, bir büyük greyder ve diğer araçlarla Mayıs Ayı’nda yine burada merasimini yaptığımız alımların ardından bugünde 3 adet büyük damperli kamyon, 4 adet iş makinesi, silindir ve diğer araçlarımızın merasimini yapıyoruz. Toplamda 4 milyon 182 bin TL lik bir araç alımı yapmış olduk. İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.


“BELEDİYEMİZ GÜÇLÜ BİR MALİ YAPIYA VE ZENGİN ARAÇ PARKINA SAHİP”

Çarşamba Belediyesi’nin güçlü bir mali yapıya ve zengin araç parkına sahip olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dündar, “Yeni araç filomuzla merkezde ve yeni mahallelerimizde ayrı ayrı ekipler oluşturarak daha hızlı ve daha etkin bir çalışma içerisinde olacağız. 4 adet greyder, 20 civarında kamyon ve diğer araçlarımızla birlikte Çarşamba Belediyesi zengin araç parkı olan hizmet yapabilen önemli bir belediye durumuna gelmiştir.” dedi. 


“BELEDİYE GELİRLERİNİ 4 MİLYONDAN 61 MİLYONA ÇIKARDIK”

2004 yılında 3,5 – 4 milyon gelirle devraldıkları Çarşamba Belediyesi’ni 11 yılda 61 milyon geliri olan bir belediye durumuna getirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Gerçekleşen 2015 yılı gelirlerinin yüzde 90 dan fazlasını hizmete dönüştürebilen bir mali yapıya ve belediye yapısına kavuşmuş olduk. Devraldığımız 2004 yılında 3,5 – 4 milyon geliri olan bir belediyeden 2015 yılında 61 trilyon gerçekleşen bütçesi olan bir belediye durumuna geldik. Genel bütçeden aldığı paylar dışında burada oluşturduğu yerel imkanlarla da gelirini arttırabilen ve yıllık gelirinin yüzde 90 dan fazlasını da yatırıma dönüştürebilen bir belediyeyiz. İlçemizde önemli çalışmalar yapıyoruz. 2015 yılında Çarşamba’da 250 km yol kaplaması yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Çarşamba Belediyesi yeni araç