Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar üniversite adaylarını ağırladı

TAKİP ET

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçedeki MYO ve fakülteleri gezmeye gelen Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Ondokuzmayıs Üniversitesi’nin Çarşamba İlçesi’nde bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okullarını geziler. 


“MYO VE FAKÜLTELER İLE BÜYÜYORUZ”

Çarşamba’da bulunan fakülteler ve meslek yüksek okulları hakkında öğrencilere bilgi veren Başkan Dündar, Çarşamba’da Ondokuzmayıs Üniversitesi’ne bağlı Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü var. 2009 – 2010 yıllarında kurulan kampüste; önce Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, sonra İletişim Fakültesi şuanda da inşaatı devam eden Sosyal Bilimler Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. İlçemizde bulunan ve iki yıllık bölümlerin yer aldığı diğer bir okul ise Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulumuzdur. Ondokuzmayıs Üniversitesine bağlı fakülteler ve meslek yüksek okullarının bulunduğu Çarşamba’da, 3 binin üzerinde yüksek öğrenim öğrencisi bulunuyor.” şeklinde bilgi verdi. 


“DÜNYA HAYATINI ANLAMLI OLARAK GEÇİRECEK YEGÂNE VARLIK İNSANDIR”

Başarılı bireyler olmanın önemine değinen Başkan Dündar, “Bir üniversite arayışı veya araştırması içerisinde yola çıktığınıza göre başarılı azimli insanlarsınız. İnşallah istediğiniz üniversite de istediğiniz bölümü kazanırsınız. İyi bir üniversite tahsili ve iyi bir öğrencilik hayatınız olur inşallah. Bugünkü ziyaretleriniz de bu amaçladır. İnsan bu dünya’ya gelmiş yaratılmış bir varlık olarak, çalışmakla ve yük yüklenmekle yükümlü bir varlıktır. Önce kendimize karşı, sonra çevremize, ülkemize ve yeryüzüne karşı sorumluluğumuz; çalışmakla ve yük yüklenmekle alakalıdır. Kendisine irade verilmiş, imtihana tabi tutulmuş, bu iradesini doğru olarak kullandığında bu dünya hayatını anlamlı olarak geçirecek yegâne varlık insandır. Bu anlayışla yaşayınız. Yolunuz açık olsun.” dedi.