Çarşamba BES'te ortak karar neden çıkmıyor?

TAKİP ET

Çarşamba Biokütle Enerji Santrali ile ilgili itiraz üzerine oluşturulan yedi kişilik bilirkişi heyeti ortak karar veremiyor iddiası ortaya atıldı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde kurulan oluşturduğu istihdam ve katma değer açısından bölgesine ekonomik anlamda büyük katkı sağlayan BioKütle Enerji Santrali için daha önce 5 kişilik bilir kişi heyeti "Ortak karar verdi" ancak, ancak itiraz üzerine yeniden oluşturulan 7 kişilik bilirkişi heyeti 'nedense bir türlü ortak karar veremiyor'. Ek süre verildi yine sonuç yok. 
Mahkemenin oluşturduğu bilirkişi ekibinden "halen bir sonuç alınamaması kamuoyunu da şaşırtıyor. 
Heyette yer alan bilim adamlarının neden hala ortak bir görüş sunamadığı, hatta üzerinde ek bir ay daha süre istemesi basın da da yer aldı. 

YATIRIMCILARIN ÖNÜ KESİLİYOR
Çarşamba bölgesine en ufak zarar vermediği ortada olan biyokütle santralinin hem doğa dostu hem de ekonomiye büyük katkı sağladığı ortada olmasına rağmen dava sürecinde sürekli olarak gündemde tutulmaya çalışılmasının Samsun şehrine yapılan yatırımların önünü kesmenin dışında bir işe yaramadığı da açık ve net ortada.  Daha önce de 22 Aralık 2020 tarihinde bir haber sitesinde “Anlaşamayan heyet bir ay ek süre istedi bilgisine ulaşıldı” şeklinde bir haber yapılmıştı. Bu tür haberlerin amacın şehre katkı sağlamanın ötesinde şehre yapılan yatırımların ve istihdamın önünü kesmek olduğu da kamuoyunun dikkatinden kaçmamakta.

BÖLGEYE BÜYÜK KATKI
Yaklaşık bir yıldan beri inşaatı devam eden ve geçtiğimiz aylarda faaliyete başlayan biyokütle santralinde fiili olarak 150 kişi çalışmakta. Tedarikçileriyle ve hammadde sağlayıcılarıyla birlikte yaklaşık olarak bin kişiye ekmek veren biyokütle santrali ile ilgili mahkemeden çıkacak olan karar merakla beklenmekte.

Konuyla ilgili olarak Hedef Halk Gazetesi ve Denge Gazeteleri haberi geniş gördü. 

Çarşamba Biokütle Enerji Santrali