Çarşamba Besi Bölgesi'ne yeni tesisler yapılıyor

TAKİP ET

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Çarşamba Besi Bölgesi'nde yapılan yeni ahırlar ve tesislerle bölgemiz önemli yatırımlar kazanmaya devam ediyor.' dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde kurulan Çarşamba Serbest Besi Bölgesi'nde yeni ahırlar ve tesisler kuruluyor. Altyapı ve saha çalışmaları Çarşamba Belediyesi tarafından yapılan 150 dönüm alanda 2 parselde hizmete açılan tesislerin ardından yeni tesislerin yapımına başlanıldı. 

ÇARŞAMBA'DAN KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR 

Çarşamba'da başlattıkları kırsal kalkınma hamlesinin meyvelerini vermeye başladığını açıklayan Belediye Başkanı Dündar, “AB, Kırsal Kalkınma Ajansı TKDK tarafından desteklenen Çarşamba Serbest Besi Bölgesi ilçemiz için büyük bir kazanım oldu. Besi sektöründe örnek gösterilen bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Üretimin başladığı bölgede, 23 parsel, besi ahırı projeleri için ayrılmıştır. Yönetimi ve kontrolü Belediyemiz tarafından yürütülecek Serbest Besi Bölgesi yatırımında karantina bölgesi, sosyal alanlar, biyogaz tesisi ile tüm bölgeye hizmet verecek bir kesimhane kurulacak. Projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı TKDK İl Koordinatörümüz Sayın Bülent Turan'a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.