Çarşamba'da kirli oyundan vazgeçmiyorlar..!

TAKİP ET

Çarşambada kurulacak olan, Dünya enerji envanterinde çevreci yeşil enerji olarak tanımlanan ve tarımsal atıkları elektriğe çevirirken, ekonomiye de kazandıran biyokütle enerji santrali ile ilgili art niyetli manipülasyonlar devam ediyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili mahallesinde kurulan Biyokütle Enerji Santrali'nin yargı kararlarıyla devamına karar verilirken, yeniden oluşturulan bilirkişi heyeti bugün santral bölgesinde inceleme yapacak. Ancak bölgede eylem yapılacağıyla ilgili provokasyon uyarısı da geldi. Güvenlik güçleri alarma geçti. 

Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından Çarşamba’da yapımı devam eden biyokütle enerji santralinin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Danıştay 6. Dairesi'nin daha önce yerel mahkeme tarafından yetersiz bilirkişi görüşü ile faaliyetinin durdurulması sonrası 'yeniden bilirkişi oluşturulması' yönündeki talebini yerine getiren yerel mahkeme, bugün yeni heyet ile bölgede inceleme yapmaya geliyor. Bilirkişi heyeti santral bölgesinde inceleme yapacak ve nihai kararını 3. İdare Mahkemesi'ne rapor halinde sunacak. 

RADİKAL GRUPLARA
ÇAĞRI YAPILDI İDDİASI

Ancak bilirkişi heyetinin görevini yapması sırasında yöre halkının hassasiyetinden yararlanmak isteyen bazı grupların eylem hazırlığında olduğuyla ilgili gelen iddialar üzerine güvenlik güçleri de alarm durumuna geçti. Bazı radikal grupların da çevreci gibi provokasyon amaçlı olarak Samsun'a geleceği önü sürülürken, güvenlik güçlerinin yaptığı istihbarat çalışmalarında sözde çevreci olarak lanse edilen marjinal örgütlerden Karadeniz gruplarına çağrı yapıldığı iddia edildi. Marjinal grupların bilirkişi heyetinin incelemesini manipüle etmek için yöre halkının arasına sızarak provokasyon yapacağı iddiaları bölgeyi hareketlendirdi. 

KAOS VE KARGAŞAYA
İZİN VERİLMEYECEK

Bilirkişi heyetinin geldiği gün yapılması planlanan eylemin ve protesto gösterilerinin 'mercek altına alınması' gerektiği düşünülürken, Samsun'da en üst düzeyde önlemlerin alınacağı ve bir provokasyona izin verilmeyeceği öğrenildi. Biyokütle enerjiyi tamamen ters yüz ederek algı yaratmaya çalışanların oluşturmak istediği kaos ve kargaşaya vatandaşın ilgi göstermemesi istenirken, bilirkişi heyetinin 'incelemesini yaparak' etki altında kalmadan kararını vermesi için önlemlerin alınacağı ifade edildi. 

GÜVENLİK GÜÇLERİ ALARMA GEÇTİ
Çarşamba'da kurulumu devam eden biyokütle santralı için bugün bilirkişi heyeti geliyor ancak, yörede güvenlik güçleri provokasyon beklentisi nedeniyle adeta alarma geçti. Bazı radikal grupların eylem hazırlığı olabileceği öne sürüldü. 

Çarşamba Biyokütle enerji santrali ile ilgili art niyetli manipülasyonlar devam ediyor