Çarşamba'ya Yeni Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi

TAKİP ET

Çarşamba Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti ortak protokolü ile Adapark'ta yapılan Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi.

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde yükseköğrenim öğrencileri için yapılan 260 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve 350 kişi kapasiteli kültür merkezi inşaatı devam ediyor. Samsun Valisi Osman Kaymak, Adapark Mevkii’nde 7100 metrekare alanda inşaat çalışmaları devam eden yurt ve kültür merkezini Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ile gezdi. Vali Kaymak, Başkan Dündar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

DÜNDAR, “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYIMIZ ARTIYOR”

Çarşamba’da yüksek öğrenim öğrenci sayısının her gecen yıl arttığını söyleyen Başkan Dündar, “3 fakülte, meslek yüksek okulları ve sosyal alanlarıyla ilçemiz bir üniversite şehri oluyor. Yaklaşık 5 bin olan yüksek öğrenim öğrenci sayımız, her dönem artıyor. Buralarda öğrenim gören öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için İlim Yayma Cemiyeti ve Belediyemiz arasında yapılan ortak protokol ile yurt ve kültür merkezini İlçemize kazandırıyoruz. Böylelikle farklı şehirlerden ilçemize gelen üniversite öğrencilerimiz barınma sıkıntısı yaşamayacaklar.” diye konuştu. 

VALİ KAYMAK, “ÇARŞAMBA ÖNEMLİ BİR YATIRIMA DAHA KAVUŞUYOR”

Belediye Başkanı Dündar ile birlikte yurt inşaatını gezen Vali Osman Kaymak, “İlçede okuyan üniversite öğrencilerine hizmet vermek üzere yapılan 260 öğrenci kapasiteli yurt inşaatındayız. Tamamlandığında yüksek öğrenim alanında Çarşamba önemli bir yatırıma daha kavuşmuş olacak. İlçe merkezinde Adapark’ta üniversite öğrencileri için yapılan bu büyük yatırıma ön ayak olan Belediye Başkanımızı kutluyorum. Hayırlı olsun.” dedi.