Çarşamba'da 1990 yılında bulunan cesetler Çavuşesku'ya mı ait?

TAKİP ET

İki gün önce Samsun'un Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'ın kendisine ait sosyal paylaşım sayfasından yaptığı paylaşım gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kaymakam Yıldız, "25 Aralık 1989 tarihinde kurşuna dizilerek idam edilen Romanya Devlet Başkanı Nikolay Çavuşesku ve eşi Elena Çavuşesku'nun mezarlarının Çarşamba'da olduğunu biliyor muydunuz" iddiası kafalarda soru işareti bırakırken, Çarşamba TV'nin ilçenin Hürriyet Mahallesi'nde balıkçılık yapan Kenan Karyağış ise bu iddiayı doğruluyan açıklamalar yapması tartışmaları farklı bir boyuta taşıdı. 

 Bu günlerde Çarşamba'da tartışılan ve Ulusal basına da konu olan, 1989 yılında kurşuna dizilerek öldürülen Romanya Devlet Başkanı Nikolay Çavuşesku ve Elena Çavuşesku'nun cesetleri Çarşambaya mı gömüldü sorusu. Konuyu, olayın canlı tanığı olan, Hürriyet Köyünde balıkçılık yapan Kenan Karyağış'a sorduk. 1990 yılında,bir ay arayla,sahilde bir erkek ve bir kadın cesedi bulduklarını,her iki cesedinde tanınmaz halde olduğunu,göğüs bölgelerinin mermiden dolayı parçalanmış olduğunu anlattı.

   

Kenan Karyağış; O tarihte Romanya Devlet Başkanı Çavuşesku ve karısının da cesetlerinin denize atıldığından bahsediliyordu,cesetler akıntıyla bu sahillere gelmiş olabilir.Cesetleri incelemeye gelen Savcıya Çavuşesku çifti olabileceğini söyledim beni susturdu.Yapılan doktor incelemesinden sonra kadının cesedini savcının talimatıyla sahile gömdük.Erkeğin cesedini ise Çarşamba'ya götürdüler.Dönemin Savcısı,Jandarma Komutanı,Köy Muhtarı olaya şahittir.Dedi.

   Öte yandan Bükreş'te bulunan,Çavuşesku çiftine ait olduğu söylenen mezarlar 2010 yılında açılmış DNA testi yapılmış ve cesetlerin Nikolay ve Elena Çavuşesku'ya ait olduğu söylenmişti.

Bu arada Kaymakam Yıldız'ın Çarşamba TV'nin yaptığı haberi kendi sayfasında paylaştığı görüldü.