Çarşamba'da engellilere yönelik Yaşam Merkezi kuruluyor

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba ilçesinde engelli bireylere yönelik kurulması planlanan çok amaçlı 'Aktif Yaşam Merkezi' için Kaymakamlıkta imzalar atıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret Borsası arasında “Engelli bireylere yönelik gündüzlü bakım ve rehabilitasyon ve aile danışma merkezi / aktif yaşam merkezi” yapılması ve işletilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Taraflar imzaları Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın makamında attı. 
İmzalanan protokol çerçevesinde yer tahsisini Çarşamba Belediyesi gerçekleştirirken merkezin yapımını Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Belediyesi birlikte üstlenmiş oldu. 
İmza töreninde konuşan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşambada uzun bir çalışma neticesinde Belediye Başkalığımız, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanlığımızın ortaklaşa girişimleriyle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün de destekleriyle bu çalışma başladı” dedi.  Aktif Yaşam Merkezi Projesinin finansmanının tamamını Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret Borsasının karşılayacağının da altını çizen Kaymakam Caner Yıldız” İnşası tamamlandığında böylelikle engellilerimiz gündüz rehabilitasyon merkezine kavuşacaklar.  Sabahları servis ile evlerinden alınıp tekrar akşamları evlerine götürülecekler.  Bunun yanı sıra ileride huzur evi de aktif yaşam merkezinin yanına yapılarak bir birine entegre edilecek. Bu projede büyük emekleri geçen borsa başkanımız ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.  

2017 YILINA DÖRT PROJE
Çarşambamıza yeni bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “ Ben öncelikle Ticaret Borsa Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi. İlçede ki kurumlar arasında olan birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Dündar, “Yerel bir mutabakatla yeni bir projeyi imzalamış bulunuyoruz.  Engellilerin ve yaşlıların gündüz bakımının yapılabileceği ve rehabilite edilebileceği bir alanı 2017 yılı içerisinde inşasını borsa ile üsteniyoruz. Personel yapısını ve işletilmesini de Aile Bakanlığı yapacak. Gene 2008/2009 yıllarında borsamız ile başlattığımız Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulunu da işbirliğiyle başarmıştık. Bu seferde bir sosyal hizmet projesinin yapımını Ticaret Borsamız ile üstlenmiş bulunuyoruz. 2017 yılı içerisinde bu proje ile birlikte Çarşamba’ya huzur evini de kazandıracağız. Gene İleride engelsiz yaşam merkezini de inşa edeceğiz. Yine Çarşambamıza engelli bireylerin sürekli bakımının yapılacağı engelsiz yaşam merkezi projesini de kazandırıyoruz. Çarşamba’da ayrıca Valiliğimizle, Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte imzaladığımız protokol ile engelli çocukların özel eğitim okulunu da Çarşamba Belediyesi olarak biz üstlendik. Bunu da 2017 yılı içerisinde bitirip öğrenime açacağız. Bugün yine şehrimiz ve bölgemiz için çok sevindirici bir çalışma yürütüyoruz. Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve sanayi Odası, Çarşamba Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizin müteşebbis heyeti içerisinde yer aldığı Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin yer seçimi çalışmalarını Ankara’dan gelen heyetimizle gerçekleştirdik.  Bu vesilelerle ben ilçemize Aktif Yaşam Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

ENGELLİ BİREY YOKTUR, ENGELLERİ KALDIRILMAYAN BİREY VARDIR
Bu proje için bir yıldır hazırlık çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, ilçemiz için gurur kaynağı bir projeyi Kaymakamız Caner Yıldız bey ve Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar bey ile burada imzalamış bulunuyoruz” dedi.  Çarşamba Ticaret Borsası olarak;  Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile birçok çalışmada bulunduklarını da kaydeden Kazım Yılmaz, “Eğitimde, sosyal hayatta, ekonomide ilçemizin ve şehrimizin ileri seviyelere ulaşma noktasında mücadelemiz devam ediyor” diyerek, bu bağlamda aktif yaşam merkezinin inşasını Çarşamba Belediyesi ile üstlenmiş bulunduklarını söyledi.  “Engelli birey yoktur, engelleri kaldırılmayan birey vardır” ilkesiyle bu projede bulunduklarının vurgusunu da yapan Yılmaz, “Kurulacak ‘Aktif Yaşam Merkezi’ engelli bireyleri , yaşlıları eğitmek, onlara mesleki iş becerilerini kazandırmak ve istihdamlarını sağlayarak günlük hayata katılmalarını sağlamak amacıyla kuruluyor. Bu merkezin ilçemize yapılması noktasında emek veren katkıda bulunan Sayın Kaymakamımız Caner Yıldız’a, Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar’a teşekkür ediyor, Çarşambamıza hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.