Çarşamba'da Rahvan At Yarışları nefes kesti

TAKİP ET

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları nefes kesti. 

Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirildi. 
Çarşamba Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, TJK ve TYAYSD işbirliği ile Samsun’un Çarşamba ilçesinde 4. Geleneksel Rahvan At Yarışları gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Kur’an tilaveti sonrası konuşmalara geçildi. 

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, geleneksel hale gelen rahvan at yarışlarının değerinin artırılması ve daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini, at yarışları geleneğinin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve Çarşamba halkının da yoğun ilgi ve katılım gösterdiğini söyledi. 

Başkan Doğan, ''Çarşamba Geleneksel Rahvan At Yarışlarını ilçemize yakışır bir şekilde gerçekleştirdik. Kıyasıya rekabetin olduğu yarışlarda, dereceye giren ve yarışlara katılan tüm sporcularımızı kutluyorum. Çarşambalı hemşerilerime, çevre il ve ilçelerden gelen yarış severlere katılımlarından dolayı teşekkür ederim.'' dedi.

Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen yarışlarda 12 ayrı alanda koşu gerçekleştirildi. Toplam ödülün 75 bin TL olduğu yarışmalarda koşular sonrasında ödül ve kupa takdimi yapıldı. 
Yarışlara AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Türkiye Atlı Kızak Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Çelik, mülki ve idari amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 
Gün boyunca süren koşular sonrası program ödül töreni ile son buldu.

4. Geleneksel Rahvan At Yarışları