Çarşamba'da yeni şehir köprüsü inşaatı başladı

TAKİP ET

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapımına başladığımız Yeni Şehir Köprüsünü bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayacağız.' dedi.

Şehir Merkezinde iki ayak üzerine asma köprü olarak yapılan Yeni Şehir Köprüsü 164 metre uzunluğunda 16 metre genişliğinde inşa ediliyor. 34’er metre yüksekliğinde iki kulesi bulunan köprü, kavşak, araç ve yaya yollarıyla şehir merkezinin trafiğini rahatlatacak. 

“ÇARŞAMBA’YA ASMA KÖPRÜ”

Mimarı yapısıyla dikkat çeken Yeni Şehir Köprüsü hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Yapımına Belediyemizin öz kaynaklarıyla başladığımız Yeni Şehir Köprüsü, Yeşilırmak üzerinde iki yakayı birbirine bağlayan yeni bir gerdanlık olacak.” diye konuştu. Başkan Dündar, “Karayolu Köprüsü ile Tarihi Köprü arasında Çarşamba’mızın doğu ve batı yakalarını birleştirecek olan köprü, Yeni Şehir Girişinin (İstasyon caddesi) devamı olarak yapılıyor. Yeni Köprü, kavşak, bağlantı ve yaya yollarıyla mevcut trafik yoğunluğunu rahatlatacak. Belediyemizin imkanları dahilinde de çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yapılan bu yoğun çalışmalar ile de köprüyü kısa sürede hizmete açmaya planlıyoruz.” dedi.

Çarşamba yeni köprü