Çarşambalılar Federasyonu'na yeni genel merkez binası

TAKİP ET

İstanbul' da faaliyet gösteren ve yaptığı çalışmalarla her geçen gün adından söz ettiren Çarşamba Dernekler federasyonu (ÇADEF) yeni modern genel merkezini muhteşem bir açılışla hizmete açtı.

Yenibosna, Fevzi Çakmak Mahallesi Göknar Sokağa modern bir genel merkezi kazandıran ÇADEF, açılış programı düzenledi. Programa; Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Sezgin Gümüş ve Konfederasyonun Onursal Başkanı H. Kaya AŞÇI başta olmak üzere, Bahçelievler Belediyesi Başkan vekili Sayın Mevlüt UYAN,  konfederasyona bağlı çok sayıda federasyon, Samsunda faaliyette bulunan “Samsun Çarşambalılar Derneği” başkanı Sayın Sadettin SARIOĞLU ve yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları, iş adamları, İstanbul’daki Çarşambalı ve Samsunlular olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. 

“Biz sosyal sorumluluk projeleri üreten ve uygulayan bir federasyonuz”
ÇADEF Başkanı Hayati Sözen yaptığı konuşmasında; 
“Beş kurucu dernek ile 2014 yılında eski Çarşamba ilçe sınırları olan Tekkeköy, Salıpazarı ve ayvacık ilçelerini de kapsayan bir tüzüğü kabul ederek kurulan federasyonumuz, dernek sayısını bilahare on yedi’ ye ulaştırmıştır. Bu üç yıl içerisinde, Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Çarşamba ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine üç yıldır periyodik olarak giyecek ve ayakkabı yardımı yapmakta olup bu zamana kadar toplam 1740 ihtiyaç sahibi öğrenciye yardım sağladık. Biz Misyon olarak sosyal sorumluluk projeleri üreten ve uygulayan federasyon olarak anılmak istiyoruz.

Yine 2016 yılında cezaevinde anneleri ile birlikte kalan küçük çocuklara yönelik “ Minik Duvarları Yıkalım” adlı sosyal sorumluluk projesi başlatmış, bu süreçte Samsundaki cezaevlerinde anneleri ile kalan çocuklara yardımlar götürülmüştür.
Ayrıca Çanakkale depremzedelerine şubat ayında yardım kampanyası başlatmış, üye derneklerimizin ve işadamlarımızın yoğun katkısıyla deprem bölgesine küçümsenemeyecek yardımlar ulaştırılmıştır.” demiştir.
SAMKON Genel Başkanı Sayın Sezgin GÜMÜŞ yapmış olduğu konuşmasında; federasyon merkezinin 23 Nisan gibi önemli bir günde açılmasını önemsediği ve değerli bulduğunu ifade etmiştir.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, katılımcılar ÇADEF genel merkezini gezmişlerdir. 

Çarşambalılar Federasyonu nerede