CHP'de Ortalık Toz Duman!

TAKİP ET

CHP Samsun İl Yönetimi'nden 16 kişi, 24 Haziran öncesi genel merkeze gönderdikleri yazıda milletvekili aday listesine sert tepki göstererek adeta isyan etmiş.

Samsun'da CHP'nin il yönetiminin 16 üyesinin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Teczan’a bir yazı göndererek milletvekili aday listesine sert tepki gösterdiği ortaya çıktı. Yazıda, milletvekili aday listesinin değişmemesi halinde yaşanacak örgütsel zafiyetler ve bu yüzden meydana gelebilecek olası bir seçim yenilgisi halinde hiçbir sorumluluk yüklenmeyecekleri ifadesi de yer aldı.

'HEPİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK'

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgilerine, CHP MYK ve PM’ne sunulmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a hitaben yazılan yazıda. partinin Genel Merkezi’nin CHP’yi Samsun’da temsil edecek adayların belirlenmesi noktasında nitelikli adaylarla taçlandırmadığını, bu durumun kendilerinde hayal kırıklığı yarattığı belirtildi.

SAMSUN İLE ALAKASI OLMAYAN LİSTE!

27 Dönem Samsun Milletvekili Adayları'nın CHP Samsun İl Örgütü’nün ve parti kamuoyunun beklentisinin çok uzağında olduğuna yer verilen yazıda, listenin il başkanlığı tarafından merkeze iletilen liste ve bazı ilçe başkanları tarafından iletilen görüş ve referanslarla hiçbir ilgisinin bulunmadığı görüşü savunuldu. Yazıda listenin Samsun’un siyasi gerçekleri ile kesinlikle bağdaşmadığı, Samsun’un en büyük ilçeleri konumundaki Çarşamba ve Bafra başta olmak üzere doğusunda ve batısında bulunan tüm ilçeleri adeta dışlayan nitelikte bir liste olduğu iddia edildi. 

ÖRGÜTSEL ZAAFLAR VE SEÇİM YENİLGİSİ

Listenin 3'üncü sırasının kontenjan olarak Saadet Partisi adayına tahsis edilmesine de tepki gösteren il yöneticileri, yazının sonunda şu görüşü dile getirdi:  “CHP Samsun İl Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bizler Merkez Yoklaması ile belirlenen bu listenin Genel Merkezimiz tarafından yeniden değerlendirilerek CHP Samsun İl Yönetimi tarafından Genel Merkezimize iletilmiş olan görüşler ve Samsun’un yerel siyasi özellikleri göz önüne alınarak yeniden belirlenmesini arz ve talep ediyor; aksi halde Samsun’da yaşanacak örgütsel zafiyetler ve bu yüzden meydana gelebilecek olası bir seçim yenilgisi nedeni ile hiçbir sorumluluk yüklenmeyeceğimizi bilgilerinize sunuyoruz.” 
Kaynak; samsungazetesi