Çiftçilerden TKDK hibelerine yoğun ilgi

TAKİP ET

Türk Traktör Havza Bayii Ilıca Pazarı Veli Kurt Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) üçüncü çağrı dönemine çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Türk Traktör Havza Bayii Ilıca Pazarı Veli Kurt çağrı döneminin 15 Şubatta başladığını ve 15 Martta kadar proje teslim süresinin olduğunu belirterek; “İlk 15 günlük sürede yaklaşık 70 proje için başvuru oldu. TKDK, IPARD II  üçüncü çağrı dönemine 87 milyon Euro hibe kullandıracak. Bunlardan bir kısmını ise “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi” projeleri kapsamında tarımsal ekipman ve küçük tarım aletlerine kullandırılacak.  Çağrı süresi boyunca bize yapılan başvuru sayının 150 kadar olacağını tahmin etmekteyiz.İnşallah projelerini teslim ettiğimiz üreticilerimiz yüzde 55 hibe desteklemesinden yararlanacaklar. Yapılan başvurular 6 içerisinde belirlenecek ve üreticimize ekipmanlarını teslim edeceğiz. Firma olarak daha önceki çağrı dönemlerinde hazırladığımız 320 proje onaylandı ve üreticimiz hibelerini kullandı.” Dedi.

Kurt tarımsal ekipman ihtiyacı olan çiftçilere her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek; “Tarım aletlerini yenileyecek veya yeni alacak çiftçilerimize Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftanın iki günü ücretsiz proje danışmanlığı yapmaktayız. Üç farklı proje danışmanı ve şirket ve kendi personelimizden oluşan danışmanlarımız üreticilerimize en doğru bilgilendirmeyi yaparak hibe programlarından en iyi şekilde yararlandırmaktalar. “ dedi.

Kurt römork, merdane, pulluk, ilaçlama makinesi gibi yaklaşık 30 ekipmana destek verileceğini belirterek; “ Bu hibe programında 40 yaş altı ve bayan çiftçilerimize öncelik verilecek. Hibe programından yararlanmak isteyenler mesleki yeterlilik belgesi almaları gerekli. Bunun içinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde kurslar devam etmekte. “ dedi.

Türk Traktör Havza Bayii Ilıca Pazarı Veli Kurt bu tür desteklemelerin tarımın modernizasyonu için önemli olduğunu belirterek; “Teknoloji her gün ilerliyor. Çiftçimizde değişen şartlara ayak uydurmak durumunda.  Daha kaliteli üretim yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan bu desteklemeler büyük bir fırsat. İşletmesini yenilemek ve büyütmek isteyen tüm çiftçilerimizi bu hibe programlarından yararlanmaya davet ediyorum.” Dedi.