Cipli Kimlik Geliyor, Ehliyet ve kredi kartları cipli kimliğe yüklenecek

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kredi kartlarının çipli kimliklere yükleneceğini özel bir programda açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,cipli kimliklerle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü vatandaşların cüzdanında ehliyet ve banka kartlarını taşımasına gerek kalmayacağını söyledi. Kredi kartı ve ehliyet bilgilerinin tek başına cipli kimliğe yükleneceğini bildirdi.

Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER SİBER SUÇLARDAN KORUNACAK

İçişleri Bakanı Süleyöman Soylu Siber suçlarla ilgili bir yenilikten de bahsetti. Siber suçlarla mücadele birimlerimizle gurur duyabilirsiniz.Türkiye'de olup da arkadaşlarımızın bulamama ihtimali çok zayıftır. Bir yenilikten daha bahsedeceğim. Siber Suçlar Dairemizin içerisinde 'Siber Ay' diye, özellikle çocuk ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatılıyor. Gençlerimize çocuklarımıza musallat olanlara gerekli cevabı verecekler." dedi.

Cipli Kimlik Geliyor