Çocuklardan 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası'na destek

TAKİP ET

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için başlatılan Dayanışma Kampanyasına biriktirdikleri harçlıklarıyla destekoldu

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklar, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için başlatılan Dayanışma Kampanyasına destek olmak amacıyla Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya geldi. Programa; Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İl Müdür Yardımcıları Necmettin Aygün ve Hamit Gümüş, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Musa Öncül, kurum personeli ve çocuklar katıldı.

Programda çocuklara askeri kalkışmanın millete ve ülkeye olan zararlarını anlatan İl Müdürü Tekin Balcı, “Askeri kalkışma millet iradesini hiçe saymaktır. Eğer bu kalkışma darbeye dönüşmüş olsa idi, bunun zararını tüm millet olarak görecektik. Tanıdığımız, sevdiğimiz insanlar zarar görecek, evinden barkından olacaktı. Sizlerin geleceği zarar görecekti. Yani sizlerin daha rahat daha huzurlu yaşamınız için insanlarımız sokağa çıktı ve hainlere karşı geldi. Bizler o gece sokaklara çıkarak şehit ve gazi olan vatandaşlarımıza yardım için buradayız. Sizlerin burada yapacağı en küçük katkı bile manevi olarak çok önemli. Ben, onlar adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından çocuk evlerinde kalan çocuklar sırayla biriktirdikleri harçlıkları yardım sandığına attılar. Daha sonra, İl Müdürü Tekin Balcı ve çocuklar anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.