Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden WhatsApp açıklaması: BİP ve Dedi işaret edildi

TAKİP ET

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp'a ilişkin bir açıklama yaptı.
Twitter üzerinde açıklamada bulunan Koç, şu ifadeleri kullandı:
"Veri mahremiyeti açısından AB ve diğer ülkeler ayrımı kabul edilemez! Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor. Bu sebeple dijital verimizi yerli ve milli yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza göre geliştirmeliyiz."
"Unutmayalım yerli milli çözümler sayesinde Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalır. Yabancı menşeli muadillerinden çok daha fazlası, BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi dijital faşizme hep birlikte karşı duralım!"
Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcılar, WhatsApp'in yeni gizlilik koşullarını kabul etmeseler dahi uygulamayı kullanabilecek. Ancak yeni düzenlemeyi Türkiye'de kullanıcılar kabul etmek zorunda.

Dedi nedir, Dedi uygulama özellikleri, Dedi yerli mi ve sahibi kimdir?

Dedi uygulaması WhatsApp'ın yerine kullanmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor Peki Dedi uygulaması nedir? Dedi yerli mi ve sahibi kimdir?

Android ve iOS işletim cihazlarda anlık mesajlaşma uygulaması olan Dedi uygulaması, ailenizle ya da arkadaşlarınızla hızlı şekilde iletişim kurmanıza olanak sağlar.
Dedi uygulaması mesajlaşma dışında yüksek kalitede görüntülü ve sesli arama özelliği de sunmaktadır. Sohbetlerinizde video, ses, anlık konum ve diğer multimedya öğelerini kolayca gönderebilirsiniz.
Dedi uygulamasında grup sohbeti imkanıda bulunuyor. Mesajlarınız uçtan uca şifrelenerek korunmaktadır, böylelikle güvenli sohbet ortamı oluşuyor. Sildiğiniz mesajlar belli bir süre boyunca uygulamada saklı kalıyor, istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz.

Dedi Uygulaması Özellikleri
Görüntülü ve sesli arama.
Konum, ses, video ve belge gönderimi.
Grup sohbeti imkanı.
Tüm mesajlar uçtan uca şifrelenerek saklanmaktadır.
Silinen mesajlara belli bir süre erişme imkanı.
DEDİ UYGULAMASI YERLİ Mİ VE SAHİBİ KİMDİR?
Dedi uygulaması Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği'nin geliştirip WhatsApp'a alternatif olarak sunduğu bir uygulamadır. Dedi uygulaması yerli bir uygulamadır.

Dedi nedir