Dede ile Torun Okulda Bir araya geldi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halasının vasiyeti üzerine yaptırılan Şükriye Işık Anaokulunda, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi'nin başlattığı 'Dede Torun El Ele Projesi 'ne katıldı. Başkan Yılmaz etkinlikte duygu dolu anlar yaşadı

                                ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
       Etkinlikte konuşan Başkan Yılmaz, “Verdiğimiz yaşam mücadelesi içinde Şükriye Işık Anaokuluna gelip hayatı cıvıl cıvıl yaşayan, dünyamızı bütün güzellikleriyle süsleyen çocuklarımızı görünce hepimiz mutlu olduk. Bu Proje İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz beyin önerisiyle gerçekleştirildi. Dede Torun El Ele projesi 7 ile 70’i buluşturan bir proje oldu. Projede emeği geçen kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Bundan 6 ay önce Şükriye Işık Anaokulunu hizmete açtığımızda belki ufak tefek eksikleri vardı. Geçtiğimiz süreçte okulumuzun ihtiyaçlarının tamamı tedarik edildi, öğretmenlerimizin de yaptıkları çalışmalarla birlikte çok güzel bir hale getirildi. Minik öğrencilerimizin o heyecanlı tavırları, hayata neşe saçmaları da bizleri oldukça mutlu ediyor. Onlar bizim geleceğimiz. Onlara en iyi eğitimi vererek, en iyiyi öğreterek gelecekte önemli yerlerde olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.  


     Halasının sağlığında kendisine böyle bir okul yaptırmak istediğini söylediğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Bu okulun yapımını bana vasiyet eden Şükriye halamın ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun. Rabbim onu cennet mekânında misafir ediyordur diye düşünüyorum. Sağlığında vasiyeti bu doğrultudaydı. Burada olsaydı, bu minik yavrularımızı görseydi dünyalar onun olurdu. Hayat böyle bir şey. Bazı şeyleri sağlığımızda isteriz ama nasip olmaz. Allah hepimizin niyetini halis kılsın. Çocuklarımızın ve sizlerin oluşturduğu bu ortamda mutlu olduk” dedi.  
  Programa Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Atakum Kaymakamı Turan Atlamaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Anaokulunun minik öğrencileri, onların dedeleri ve veliler katıldı.