Demirciköy'de Festival Coşkusu

TAKİP ET

Bu yıl 2.si düzenlenen Demirciköy Şeftali Festivali yoğun ilgi gördü. Şenliğe katılanlar tadıyla ünlü şeftalilerden doyasıya yediler.

Ülkemizde şeftali adına tertip edilen üç festivalden biri olan Demirci Mahallesi Şeftali Festivaline katılanlar bol bol halay çekti, sahne alan yerel sanatçılar eşliğinde müzik ziyafetine doydular. Katılımın yoğun olduğu festivalin açılış konuşmasını yapan Demirci Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve festival düzenleme komitesi başkanı Süleyman Öz, “ Türkiye’de Şeftali Bursa, İzmir, Amasya, Manisa ve Çanakkale illerinde yetiştiriliyor. Samsun’da Demirci köyümüz de ise ilk fidan toprak ile 50 yıl önce buluşturuldu. Bu dört ilin dışında Samsun’un şeftalisi de oldukça ünlü. Geçtiğimiz yıl ilk kez tertip edilen festivalimiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü” dedi.


Sandıkçı tebrik etti
Festivale katılan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Dernek yönetimini tebrik ederek, “ Son derece başarılı ve mükemmel bir organizasyona imza atıldığını görmek beni mutlu ediyor. Büyük bir özveriyle ortaya konan festivalin önümüzdeki yıllarda daha da büyük çapta gerçekleştirileceğine inanıyorum. Samsun adının, Demirciköy Şeftalisinin ulusal bir marka haline gelmesi için el birliği ile çalışacağız” diye konuştu.

Etli pilav sunumu
Açılan stantlardan alış veriş imkanı bulan katılımcılar Demirci Köyü halkının ürettiği  sebze, meyve ve hediyelik eşyalardan satın aldılar. Festival yönetimi tarafından ikram edilen kazanlar dolusu etli pilav yendi, ev yapımı köy ayranları içildi. Festivale katılanlara şenliğin ana menüsü olan şeftali sunumu dernek yönetimi tarafından yapıldı.   

En iyi yetiştirici seçildi
Festivalin en ilgi çekici bölümü düzenlenen “ En iyi şeftaliyi kim yetiştirdi ? yarışmasıydı. Uzmanlardan oluşan jüri heyeti önlerine konan kasa kasa şeftalilerin tadına bakarak en lezzetli şeftaliyi seçmeye çalıştı. Yarışmanın galibi Hasan Say adlı üretici olurken ikinciliği  Nihat Ser, üçüncülüğü de Hüseyin Gümüş aldı. Dereceye girenlere ödül olarak verilen şeftali fidanlarını Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu verdi.
Bisikletli çocuklara madalya
Festival kapsamında Demirci Okulu öğretmeni Tuğba Cebiroğlu önderliğinde düzenlenen “Sağlıklı bir yaşam için bisiklete bin” konulu tura katılan öğrencilere günün anısına birer madalya verildi. 

Müzik Ziyafeti
Yüzlerce Samsunlunun aileleriyle birlikte katılım sağladığı festivalde davul zurna ekibi eşliğinde halaylar çekildi. Son bölümde sahne alan ses sanatçıları günümüzün sevilen şarkılarını okuyarak festivalcilere unutamayacakları bir gün geçirttiler.  
Festivale Samsun protokolu katılım sağlayarak büyük ilgi gösterdi.
Samsun il emniyet müdürü Vedat Yavuz Canik kaymakamı Mahmut Halal Samsun Büyükşehir Belediyesi özel kalem müdürü Süleyman Demirtaş Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı Belediye başkan yardımcıları Yahya Cınkıl Muzaffer Emuce ve belediye meclis üyeleri İlkadım Belediyesi ve Tekkeköy Belediyesinden başkan yardımcıları ve müdürler Ak Parti İl başkanı Ersan Aksu Yönetim Kurulu üyeleri ve önceki dönem Ak Parti il başkanı Muharrem Göksel Ak Parti ilkadım ilçe başkanı Oktay Avcılar  ve yönetim kurulu Canik ilçe müftüsü Ali Çebi Samsun ziraat odaları başkanı Hasan Tütünçü ve yönetim kurulu Samsun Tarım il müdür vekili Bayram Ay çok sayıda muhtar ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri iştirak etti