Depremi unutmayalım, unutturmayalım!

TAKİP ET

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında depreme karşı hazırlıklı olunmasına dikkat çekmek için toplumu bilinçlendirmek ve etkinlikler düzenlenen 'Deprem Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz mesajında şunları söyledi: "Dünya üzerinde meydana gelen depremler, insanlığın yaşadığı en büyük felaketlerin başında yer almaktadır.Ülkemiz dünyanın en önemli deprem bölgelerinden birinde bulunmakta.Ülkemizde deprem bilincinin gelişmesive kamuoyunda gündemde kalması amacıyla her yıl 1-7 mart tarihleri arasında deprem haftası olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizin %66’si 1.inci ve 2’inci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır.Ülke nüfusumuzun %70’i deprem bölgelerinde yaşamaktadır. Deprem ülkemiz için en önemli risk faktörlerinden birisidir. 
17 Ağustos 1999,Marmara,22 Kasım 1999 Düzce,23 Ekim 2011 Van depremleri ve orta büyüklükteki bir sürü deprem, ülkemizdeki deprem gerçeğini göstermektedir.Bu depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.Doğrudan ve dolaylı olarak GSMH %1-3 civarında ekonomik kayıp yaşadık.
Depremlerin her hangi bir şekilde durdurulması söz konusu değildir.Doğanın bir gerçeği olan depremler önlenemez, ancak akılcı, bilimsel önlemler, eğitim ve planlı yerleşim planları ile vereceği zararlar azaltılabilir. Birer doğa olayı olan depremlerin afette dönüşmesi,felaket olarak yaşanması halkımızınalın yazgısı olamaz.
Depremler jeolojik nedenlerle meydana gelen doğa olaylarıdır.Depremlerin afete dönüşmesi ‘Takdir-iilahi’, ‘Doğal afet’ gibi göstererek gerekli önlemlerialmamak, toplumu deprem konusunda eğitmemek,sorumluluktan kaçmak,akıldan,bilimden,uzak politikaların sonucunda birer afete dönüşmektedir.
Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu olarak,yaşadığımız depremlerde yaşamını kaybeden bütün vatandaşlarımızı saygıyla anıyor,yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Taner Yılmaz