Devletten, eşi vefat edenlere yardım müjdesi

TAKİP ET

Eşini kaybetmiş, dul kadınlara devletten verilen yardımlar devam ediyor.Her ne kadar maddi olarak sıkıntı içinde olsada destek için iki ayda bir 650 TL yardım verilecek.

Devlet yardıma muhtaç kişilere yardım etmeye devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığınca 43 farklı yardım paketi ihtiyaç sahiplerine verilmeye devam ediyor. Bu 43 yardımdan bir tanesi de dul kadınlar için bulunuyor. Kocası ölen ve dolayısıyla dezavantajlı duruma düşmüş kadınlara destek devam ediyor.
Devlet tarafından her ne kadar eşi ölmüş kadınlara dul aylığı bağlanıyorsa da bazı kadınlar bu aylıktan yararlanamıyor. Devlet bu durumun önüne geçmek için alamayanlara da yardım elini uzatıyor. Kadınların ikamet ettikleri il ya da ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek şahsi başvurularını yapmaları gerekiyor. İhtiyaç sahibi olan dul kadınlar için yapılan yardım sırasında aylık olarak 325 TL yardımlar devam ediyor. İki ayda bir yapıladan ödemelerden kadınlar 650 TL ödeme ise bu duruma bir nebze çare oluyor.

İki ayda bir olan bu aylıktan sadece eşi vefat etmişler yararlanacak.  Her ne kadar aylık olarak verilen dul aylığı yer alsa bile bazı kadınlar bunları almak için hak sahibi olmuyor. Kimse bu anlarda mağdur olmasın diye devlet tarafından iki ayda bir ödenen 650 TL değerindeki yardımlar dikkatleri çekiyor. Başvuru yapan ve almak için dilekçelerini Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına ileten kadınlar onay gelmesi halinde  iki ayda bir 650 TL değerinde verilen dul yardımları elde edebiliyorlar.

Devletten eşi vefat edenlere yardım müjdesi