Dgs geçiş puanları ne zaman açıklanır?

TAKİP ET

geçiş sınavında tercih yapılırken dgs geçiş puanları ve sıralamaları kullanılır. Yani Y-YGS, Y-MF, Y-TM gibi tercih yapılırken tercihlerin başında Y ile başlayan bölümdeki puanları ve sıralamaları kullanmanız gerekir.

 

Dikey geçiş sınavında tercih yapılırken dgs geçiş puanları ve sıralamaları kullanılır. Yani Y-YGS, Y-MF, Y-TM gibi tercih yapılırken tercihlerin başında Y ile başlayan bölümdeki puanları ve sıralamaları kullanmanız gerekir. Tercih yaparken uzman kişilerle birlikte tercih yapmak çok daha doğru bir tercih olacaktır. Çünkü yapılan tercih yanlışlıkları, sıralama yanlışlıkları adayların bir eğitim yılları boyunca istemedikleri bölümlerde okumalarına ya da dgs sınavına tekrar girmelerine neden olabilmektedir.

AÖF dikey geçiş kayıtları için hangi belgeler gereklidir?

Meslek yüksekokulu ya da Açık öğretim fakültesi ön lisans programlarının mezunları, dikey geçiş kapsamında mezuniyet alanları göz önünde bulundurularak iktisat, işletme fakültelerinin 5. Yarıyılına doğrudan ya da fark dersleri alarak başvuru yapabilir.

Dikey geçiş kayıtları için gerekli belgeleri hazırlayıp, öğrenim bedellerinin AÖF bürosuna kaydınızın yapılması gerekir.

Öğrenim belgesi, öğrenci bilgi formu, internet başvuru belgesi, fotoğraf, fotoğraflı-imzalı form, askerlik durumu beyanı, internet başvuru belgesinin hazır bulundurulması gerekir.

Dgs tercihleri yapılırken muhakkak puan üzerinden tercih yapmak düşünülmemeli bunun yanında sıralama durumunuza da önem vermeniz gerekir. Tercih yaparken sadece bir bölüm üzerinden tercih yapmak yanlıştır. Tercih edeceğiniz bölüm hakkında tüm araştırmaları çok iyi yapmalı ve buna göre tercihlerini belirlemelisiniz.