DİSK Emekli Sen'den 'Promosyon' isteği

TAKİP ET

DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi üyeleri, düzenledikleri basın açıklaması ile bankalarla yapılan ödeme protokollerine promosyon maddesi eklenmesini talep etti.

DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi Başkanı Yüçel Erdoğdu'nun yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: "Sendika olarak, yıllardır yürüttüğümüz imza kampanyaları ile yaptığımız yürüyüş, basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerin yanı sıra, ilgili makamlarla yaptığımız görüşmelerde sürekli, bu genelgenin dikkate alınmasını ve bankalarla yapılan ödeme protokollerine promosyon maddesi eklenmesini talep ettik.

 Bütün bu çalışmalarımıza rağmen SGK görevini yapmadı. Şimdi yapılması gereken Kamu Çalışanlarına promosyon ödemesinin başladığı 2007 yılından itibaren emeklilere promosyon verilmesinin sağlanmasıdır. Bu yapılmadığı takdirde önümüzdeki süreçte buna ilişkin idari ve hukuki girişimlerimiz kesintisiz devam edecektir

 Bir kez daha ifade ediyoruz. 3 yıl için 900 TL. promosyon verilmesi kabul edilemez. Zira şuanda çalışanlara yıllık bir maaşlarına yakın promosyon ödenmektedir. Yapılması gereken her emekliye, yılda 1 maaşı kadar promosyon verilmesidir. 

Kuşku yok ki, bu gün, emeklilere promosyon verilmesinin düşünülüyor olmasını önemsiyoruz ve biliyoruz ki bu aşamaya gelinmiş olması yıllardır verdiğimiz mücadelenin kazanımıdır. 

Bugünde bu mücadelenin bir parçası olan eylemimiz için toplanmış bulunuyoruz. Sendikamız Merkez Yürütme Kurulu 4 Mart 2016 tarihinde, promosyon talebini çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına iletmek üzere, 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında 5 gün süreyle, Bakanlığa faks çekilmesini karalaştırmıştır. Bu karar gereğince, sendikamızca önceden hazırlanıp, emekliler tarafından imzalanmış olan dilekçeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına fakslıyoruz. 

Umarız bakan talebimizi dikkate alır ve milyonlarca emekli ile emekli dul yetimin hakkı olan banka promosyonlarını gerçek rakamlarla almalarını sağlayacak gerekli çalışmaların yapılmasını sağlar." dedi.

DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi