Doktorlar bugün çalışıyor mu! doktorlar neden iş bıraktı?

TAKİP ET

Türk Tabipler Birliği (TTB) Konya'da silahlı saldırı sonucu bir doktorun hayatını kaybetmesi üzerine 7-8 Temmuz'da iş bırakma kararı aldı. Samsun Sağlık Sen Şubesi'de Bugün saat 12:00'de Eğitim Araştırma Hastanesi'nin önünde basın açıklaması yapacak.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan doktorun 6 Temmuz 2022 günü işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi.
Türk Tabipler Birliği yaptığı açıklamada "7 ve 8 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde iş bırakıyoruz! Tüm üyelerimizle, tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle ve de tüm sağlık emekçileriyle yarın sağlık kurumlarımızın ve sağlık müdürlüklerinin önünde olacağımızı, tepkilerimizi haykıracağımızı ifade ediyoruz." dedi.
TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları da 7-8 Temmuz G(ö)REV kararını tüm sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte aldıklarını, yarın alanda da hep birlikte olacaklarını ve gözler görmemeye, kulaklar duymamaya devam ederse daha büyük eylemler de yapacaklarını vurguladı.
Bu arada Samsun Sağlık Sen Şubesi'de Bugün saat 12:00’de Eğitim Araştırma Hastanesi'nin önünde Konya’da görev başında silahla vurularak öldürülen doktor için basın açıklaması yapacağını açıkladı.

Doktorlar bugün çalışıyor mu