'Dost görünen düşmanlar gerçek niyetlerini ortaya koydu'

TAKİP ET

SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, Almanya parlamentosunda alınan sözde Ermeni soykırımı kararına tepki göstererek, "Dost görünen gerçek düşmanlar bu kararla niyetlerini ortaya koymuştur. Perde arkasındaki yılanlar ortaya çıktı" dedi.

Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) Başkanı Kürşad Gündoğdu, Almanya parlamentosunun aldığı sözde soykırım kararına tepki göstererek, dost görünen düşmanların gerçek yüzlerini, niyetlerini aldıkları kararla ortaya koyduğunu söyledi.

Almanya parlamentosunun kararına herkesimden tepki geliyor. SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, olmayan bir soykırımın olmuş gibi Türkiye'ye karşı koz olarak kullanılmaya devam ettiğini, her seferinde ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen bu iddiaların artık düşmanlık seviyesine ulaştığını kaydetti.

Almanya'nın aldığı kararla tarihe kara bir leke olarak yazıldığını ifade eden Gündoğdu, HİT'lerin torunlarının böyle bir girişimde bulunmasını ve bunu kabul etmesini perde arkasında bekleyen yılanın ortaya çıkması olarak değerlendirdi.

1915’li yıllarda Anadolu’da meydana gelen Ermenilere güya Türklerin haksızlık yaptığını, soykırımda bulunduğunu iddia eden bu bilgilerin okullara ders olarak konulmasının da istendiğine dikkat çeken Gündoğdu, "Genç beyinlerin Türk düşmanı olarak yetiştirilmesi de isteniyor. Bu resmen Türkiye'ye karşı açık bir art niyet, düşmanlığın tavan yaptığı noktadır. 101 yıl önce 1. Dünya savaşlarının olduğu dönemde, isyan çıkaran ve bağımsız devlet kurmak isteyen Ermenilerin  bu hareketine karşı bir devletin meşru müdafaası sözde soykırım olarak nitelendiriliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Türkiye'nin üzerine ciddi oyunların oynandığını, güçlenmesinin, yeniden dirilişinin önlenmeye çalışılmak istendiğini ifade eden Gündoğdu, "Bu karar yok hükmündedir. Ne karar alırsanız alın, ne yaparsanız yapın emellerinize niyetlerine ulaşamayacaksınız. 'Tarihçiler otursun tartışsın, belgeler ortaya konulsun dendi' kimse yanaşmadı. Neden, çünkü ortada böyle bir olay yok. Çünkü, Ermenilerin haksız olacağı ortaya çıkacak. Dost görünen düşmanlar alınan bu kararla gerçek niyetlerini ortaya koydu. Şanlı Türk tarihinde başımızı öne eğecek hiç bir olay olmamıştır. Olduğunu iddia edenler asıl soykırımı yapanlar, Türkiye'nin parçalanmasını, çökmesini isteyenlerdir" diye konuştu.

DÜNYAYI MEZBAHAYA ÇEVİRDİLER ŞİMDİ KONUŞUYORLAR

Almanya'nın dünyanın en büyük soykırımlarını yaptığını hatırlatan Gündoğdu, "Almanlar 1933-45 yılları arasında Büyük Alman İmparatorluğu'nu kurmak ve mükemmel Alman ırkını oluşturmak için dünyayı adeta bir mezbahaya çevirdi. Toplamda 21 milyona yakın Yahudi, diğer milletler ve etnik gruptan insanı  topluca kurşuna dizdi, toplama kamplarında fırınlarda yaktı, gaz odalarında zehirledi, üzerlerinde deneyler yaptı. Soykırım  denilince akla Almaya gelir. Biraz daha geri gidelim 1904-1908 yılları arasında Afrika'yı unutmuyoruz. Namibya'da yerli Bantu halklarından Hererolara,  Hotanto halklarından ise Namalara karşı soykırım yapılmadı mı ?. Uluslararası alanda bunlar resmi olarak tescillenme dimi ?. 117 bin çocuk, kadın, genç Alman askerlerince katledilmedi mi? Bunları unutan, sesi çıkmayanlar şimdi Türkiye için olmayan bir sözde soykırım için çırpınıyor.  Başarılı olmayacaksınız. Türkler sizlerin yaptığı gibi bebek, çocuk, kadın katili değildir" diye konuştu.

sagem