Düğünler ne zaman yapılacak? düğünlere koronavirüs ayarı! İçin ilginç tedbirler geliyor

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında salonlarda düğün yasağının kalkmasını talep eden salon sahipleri ve organizasyoncular her türlü hazırlıkları yaptıklarını hatta halay çekerken bile sosyal mesafe için çubuk verilebileceği gibi tedbirler aldıklarını açıkladılar.

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında salonlarda evlilik, nişan, nikah gibi faaliyetlere verilen aranın ne zaman sona ereceği, evlilik hazırlığı yapanların en çok merak ettiği konu oldu.
Mart ayının son iki haftası, nisan ve mayıs aylarında düğününü yapamayanlar, salonlardaki rezervasyonu haziran, temmuz ve ağustosa ertelemişlerdi. Düğünlerin ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. 
Bu süreçte salon işletmecileri ve organizasyoncular da uygulanan yasağın biteceği günü beklemeye başladı. 
Pandemi sürecindeki kademeli normalleşme döneminde düğünlere uygulanan yasağın kalkmasına yönelik hazırlıklara başlayan salon işletmecileri, virüse karşı tedbirler geliştirdi. 

İŞTE O TEDBİRLER
Yasağın kalkmasının ardından yaz aylarında düğün açısından yoğun bir dönem geçmesini bekleyen işletmeciler, salonlarında hijyen kurallarına yönelik uygulanacak tedbir planlaması yaptı.
İşte o tedbirlerden bazıları; 
Düğünlerdeki kalabalık 8 veya 10'ar kişilik masalar, pandemi sürecindeki kademeli normalleşme döneminde 4 kişiyle sınırlandırılacak. 600 kişilik salonlarda 200-250 konuğun yer alacağı düğün, nişan gibi özel etkinlikler yapılacak.

DAVETLİLER SALONA ATEŞİ ÖLÇÜLEREREK ALINACAK
Her davetli ateşi ölçülerek salona girecek. Salona maskesiz konuk girişine izin verilmeyecek, girişte de isteyene maske dağıtılacak. 
Konuklara girişte el dezenfektanı ya da kolonya ikram edilip, salon içerisinde belirli aralıkta veya masalarda virüse karşı etkili hijyen maddeleri yer alacak. 
Hijyen eğitimi sertifikası bulunmayan garsonlar, düğün salonunda görev yapamayacak. Salonlarda havalandırma sistemi ile içerideki hava değişimi sağlanacak.

TAKILAN SANDIĞA ATILACAK
Düğünlerin olmazsa olmazı arasında yer alan oyun pisti eğlenceleri için de sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek. 
Sosyal mesafeyi korumak amacıyla 1.5 metre uzunluğundaki çubuklar hazırlayan işletmeciler, halay ya da horon müziği çaldığında bu çubukları konuklarına verecek. Takı töreni için sandık sistemi kurulacak. 

Düğünler ne zaman yapılacak