Dünya Pi Günü Çarşamba'da kutlandı

TAKİP ET

Samsun ili Çarşamba ilçesi Gülören Osman Yeniay Yatılı Bölge Ortaokulu'nda 14 Mart Dünya Pi Günü kutlandı.

Her yıl 14 Mart’ta matematik tutkunları tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek kutlanan Pi Günü Çarşamba’ya 30 km mesafedeki Gülören Köyü’nde bulunan Gülören Osman Yeniay Yatılı Bölge Ortaokulu’nda  Matematik sevdalısı yatılı ortaokul öğrencileri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.  
14 Mart günü Matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına özel olarak kabul edilmektedir. 14 Mart tarihinin Pi Sayısı olan 3,14’e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak kutlanmasına neden olmuştur. Ayrıca, Einstein’ın doğum gününün 14 Mart’a denk gelmesi de ilginç bir tesadüftür.

Pi sayısı için en yaygın yaklaşım 3,14'tür. Gerçek değeri ise 3,141592653589793238462643383... şeklinde devam etmektedir. Çemberin çevresinin ve alanın hesaplanması başta olmak üzere matematik, geometri ve fizik gibi bilimlerde büyük bir öneme sahiptir.
Pi sözcüğünün İngilizcede pasta anlamına gelmesinden dolayı kutlamalar pasta kesilerek gerçekleşmektedir. Gülören Yibo Öğrencileri de Pi logolu pastayı keserek kutlamalara başladılar. Pi sayısı etkinliklerde her yönüyle öğrencilere tanıtıldı. Kutlamalar Pi sayısı ile hatıra fotoğrafları çekinilerek tamamlandı.

14 Mart Dünya Pi Günü