Dünya Şampiyonu Mahmut Demir yeniden aday

TAKİP ET

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığından 10 yıl önce düzenlediği bir basın toplantısı ayrılan ve yeniden kooperatif başkanlığına aday olan Dünya Şampiyonu Milli güreşçi Mahmut Demir seçim hazırlıkları kapsamında Havza'da STK'ları ziyaret etti.

Mahmut Demir ziyaretler kapsamında ilk olarak Havza Muhtarları Derneğini ziyaret ederek burada Dernek Başkanı Ahmet Çavdar ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Havza Muhtarları Derneğini Başkanı Ahmet Çavdar Demir’e başarılar diledi.

Mahmut Demir yapmış olduğu konuşmada; “2010 yılının sonlarında içinde bulunduğumuz şartları gereği Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu başkanlığından ve diğer yan kuruluşlardaki görevlerimden istifa etmek mecburiyetinde bırakıldım. Devletin cumhurbaşkanına, başbakanına, genelkurmay başkanına, bakanlarına, sivil toplum örgütü liderlerine kurulan akıl almaz kumpaslar, sahte bilgi ve belgelerle haysiyet cellatlığından başta Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanı olmak üzere bizlerde bu kumpaslardan nasibimizi aldık” dedi.

Mahmut Demir, açılan hiçbir davadan ceza almadığını belirterek “Geldiğimiz noktada bizlere bu kumpası kuranlar şimdi hapiste. Eğer ki ben inadına görevde kalma hırsıyla devam etmiş olsaydım, Kooperatifimiz ve fabrikamız dolayısı ile çiftçilerimiz zarar görecekti. Ben rüzgarın önünden çekildim. Operasyonda yarım kalmış oldu. Daha sonraki yapılacak işler birilerine fazla bir puan kazandırmamış oldu” dedi.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Mahmut Demir pancar çiftçisinin pancara küstürüldüğünü iddia ederek; “Bu işi kaderine bırakmak en kolay yol. Konya’dan yüksek maliyetle pancar getirilmese fabrika kapanmak üzere. Fabrikamızın batmaması, kapanmaması gerekiyor. Çünkü kamyoncu ve bir çok sektör buradan ekmek yiyor. Hiç kimseye, kuruluşa, partiye bir düşmanlığım yok. Yapılacak ilk genel kurulda sahadan gelen talepler üzerine adayım.” Dedi.

Demir daha sonra sırası ile Havza Ziraat Odasında Oda Başkanı Coşkun Genç ve çiftçileri, Havza Ticaret ve Sanayi Odasında Başkan Erkan Acar ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde Başkan Mehmet Tural ve kooperatif yöneticileri ile bir araya geldi.

Dünya Şampiyonu Mahmut Demir yeniden aday