Dünya Su Günü, Su Hayattır Sloganıyla Bisiklet Turu

TAKİP ET

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri 'Su Hayattır' sloganı ile Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Kızılırmak Deltası ve Bafra İlçesi'ni kapsayan 120 kilometrelik bisiklet turu düzenledi. Etkinliğe soğuk hava ve yağmur yağışına rağmen 20 bisikletli destek verdi.

Dernek adına kısa bir açıklama yapan dernek üyesi Bora ÖZBUCAK: "Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir ve yerinin bir başka madde ile doldurulması mümkün değildir. Su gıda güvenliğinin ve gıda güvencesinin olmazsa olmaz koşullarından en önemlisidir. Yeterli ve güvenli suyun olmadığı koşullarda tarımsal üretimin yeterliliğinden, gıda güvencesi ve gıda güvenliğinden söz edilemez. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini "Dünya Su Günü" olarak ilan etmiştir.

Uluslararası Dünya Su Günü her yıl 22 Mart‘ta tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2019 yılı Dünya Su Günü teması “Kimseyi Geride Bırakmamak” olarak belirlenmiştir. Yaşadığımız bu dünyanın gelecek kuşakların emaneti olduğunu düşünecek olursak herkesin üzerine çok büyük sorumluluk düştüğünü unutmamak gerekir. Hemen şimdi gerekli bilinci oluşturup önlem almadığımız takdirde, gelecek nesiller içilebilecek nitelikte, kaliteli ve sağlıklı suya ulaşma konusunda büyük sıkıntılar yaşayacaktır.” dedi.

Dünya Su Günü