Dünya Sulak Alanlar Günü Bisiklet Turu ve Fotosafari

TAKİP ET

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği tarafından Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında Kızılırmak Deltasına Bisiklet Turu ve Fotosafari düzenlendi.

Atakum Halk İskelesinden başlayan bisiklet turu Kızılırmak Deltasına kadar devam etti.

Dernek adına kısa bir açıklama yapan Dernek Başkanı Tanju Subaşı, "2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü, ülkemizde birkaç sulak alanın içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde, bu günün neden kutlama değil bir mücadele günü olarak algılanması gerektiğini ortaya koyuyor. Tanju Subaşı yaptığı açıklamada ayrıca:Bilindiği gibi balıklar, su kuşları, zengin bitki ve hayvan çeşitliliği ile birçok türün yaşamasına olanak sağlayan sulak alanlar, aynı zamanda bölgenin iklimini de doğrudan etkilediğinden çok önemli ekosistemlerdir. 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü`nde sadece kutlama değil, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sulak alanlarımıza sahip çıkarak acil ve etkin çözümler geliştirme günüdür.Bu nedenlerle bölgemizin önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltasına sesimizi duyurmak amacıyla pedalladık." dedi.

2016 yılında Samsun`da kurulan ve Samsun`un ilk bisiklet derneği olma özelliğine sahip olan Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği birçok çevreci etkinliğe imza atmaya devam ediyor.