Dünya'da nadir görülen yerlerden biri: 'GölardıSimenlik Gölü'

TAKİP ET

Terme GölardıSimenlik Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası için oluşturulacak yönetim planı ile ilgili Terme Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda toplantı yapıldı.

İlgili kurumların yanı sıra mahalle muhtarları, avcılık derneği temsilcileri de yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda Terme GölardıSimenlik Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile ilgili Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda bölgenin ekolojik özellikleri anlatıldı.

Yapılan sunumun ardından Orman ve Su İşleri Müdürlüğü XI. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Fatih Karakaya, yaptığı konuşmada bölgenin yönetim planını oluşturmak için çalışma başlattıklarını bu anlamda bölgenin talebinin de önemli olduğunu bu nedenle toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Karakaya, “bölgede yaşayanların talepleri bizler için önemli bu nokta da havzada yaşayan insanların talepleri avcıların talepleri doğrultusunda burayı nasıl koruyacağımızı ve sürdürülebilir hale getirebileceğimize karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanlar bölgenin yönetim planları ile ilgili taleplerini iletti.

“DÜNYADA NADİR ÖRNEĞİ BULUNAN YERLERDEN”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul toplantıda yaptığı konuşmasında Terme GölardıSimenlik Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının Dünya da bir arada bulunan nadir örneklerden olduğunu söyledi. Başkan Kul, “Terme GölardıSimenlik Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Denizin, Gölün ve Ormanın buluştuğu dünyada nadir örneği bulunan yerlerden biri. Kuş çeşitliliği, endemik bitki çeşitliliği ile geleceğimize bırakmamız gereken ciddi bir miras. Bu güzelliklerden de pek fazla bir kişinin haberi yok. Ben turizmci bir insanım, bu konuda eğitim aldım hatta hocalık yaptım. Bizim buradaki amacımız bu bölgedeki güzelliği olduğu gibi korumak ve turizme kazandırmak olmalı. Bu konuda çıkarılacak yönetim planın da bu şekilde olması gerekiyor ve her kurum uzmanlarının bu alanda yaptıkları çalışmaları sunmaları bizim için önemli. Bilimsel araştırmalar neticesinde bölgenin durumu tespit edilip en uygun çalışma yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bölgede yapılacak yönetim planında, yaban hayatı koruma sahanın korunup geliştirilmesi, sun kuşlarının ve göl habitatının sürdürülebilir olarak korunması, sahada tarımsal faaliyetlerin kontrollü şekilde sürdürülmesi hedefleniyor.